Salonul Auto de la Geneva 2013

Intre 7 si 17 martie 2013 se va desfasura cea de-a 83-a editie a salonului auto elvetian, Salonul Auto Geneva, sub egida „inovatiei si respectului fata de mediul inconjurator”, asadar vom vedea multe automobile ecologice. Cunoscut si sub numele de „salonul auto al primaverii”, editia de anul acesta a evenimentului spera sa aduca din nou speranta in lumea auto europeana, lovita de criza economica. De asemenea, salonul de anul acesta se anunta a avea mai putine surprize abstracte, concentrandu-se mai mult pe noutatile din prezent.  

Grupul Volkswagen isi va onora titlul de lider al industriei europene si va expune doua noutati marcante: VW XL1, cel mai economic automobil hibrid din lume, cu 1 litri/100 km, care devine si cel mai aerodinamic autoturism din istorie.  

La fel de interesant va fi noul BMW Serie 3 GT, o noua declinare a ideii introdusa de bavarezi, acum si pe segmentul mediu. Dincolo de acestea si alte cateva noutati interesante, mai multe lansari de SUV-uri, vedetele acestui deceniu, vor ocupa clasa B a crossoverelor, urmand exemplul lui Juke, cel care s-a lansat tot la Geneva si a devenit un pionier. Astfel Renault Captur, Peugeot 2008 sau Ford Ecosport sunt debuturi de serie de la Geneva, ce vor insoti nenumaratele face-lifturi sau variante de caroserie. Printre acestea, un loc important pentru piata noastra va ocupa Dacia Logan station wagon (break), ce va completa familia celei de-a doua generatii a modelului romanesc.  

Dintre conceptele despre care se stie ca vor deveni atractiile salonului in acest an amintim cateva automobile ultrasportive, de la Lamborghini, proaspat confirmat, Ferrari, McLaren, Konigsegg, Spyker si chiar Pininfarina, cei care dau tonul in materie de design si de tehnologii sport.  

Nici marcile de volum nu au lasat deoparte segmentul conceptelor, chiar daca acestea nu sunt la fel de spectaculoase. Citroen va prezenta viitorul C4 Picasso, sub forma unui concept, iar Kia vine cu o propunere interesanta la Salonul Auto de la Geneva, un model de clasa B intr-o forma sportiva, destul de neobisnuita.

 

Lista noutatilor si premierelor cu care ne va incanta anul acesta Salonul auto de la Geneva poate fi consultata aici.

 
Sursa: www.autobis.ro
Sursa foto: www.promotor.ro

Search

mai, 2024