Cum a fost la TURNUL ALBASTRU?

Daca zilele trecute anuntam premiera spectacolului de teatru  „TURNUL ALBASTRU”, in regia lui Andrei Cantaragiu, iata ca astazi va dam cateva detalii despre ce am vazut si am trait noi pe 14 februarie, de la 19.00, la Ateneul Tatarasi. Si despre ceea ce veti putea vedea si voi in aceasta seara, de la 19.00 sau maine, 17 februarie, tot de la 19.00, in aceeasi sala primitoare a Ateneului.  

Stiam deja ca acest spectacol este o amestecatura de genuri teatrale, de aceea nu ne-a surprins foarte mult trecerea de la zambete si rasete la chipuri serioase si ganduri melancolice. Totul incepe pe o melodie romaneasca lenta, scena fiind „asediata” de personajul principal feminin, care, cu un ursulet de plus in mana, incearca parca sa readuca la viata copilaria, sarind pe un sotron imaginar.  

Actiunea se petrece in subsolul unei cladiri din Paris, „orasul viselor desarte si al indragostitilor lesinati” unde Ovidiu (Andrei Cantaragiu), un arhitect ratat care incearca fara succes sa-si faca de petrecanie, ofera lectii de tango. Magda (Erica Ioana Moldovan) va fi cea care se va transforma din ucenica in discipol, predandu-i lui Ovidiu nu doar pasi de tango, ci si cativa pasi de urmat in viata. De altfel, Magda spune ca „tangoul este povestea unui barbat lipit si dezlipit apoi de femeie, si invers.”  

Pe langa aceste lectii de dans, intre cei doi se infiripa si o relatie de „prietenie”, cum ar spune Magda, dar Ovidiu se va repezi sa o contrazica – „un barbat si o femeie … prieteni?! O minciuna gogonata, invelita-n ciocolata!”  

Dar nu vrem sa stricam tot misterul spectacolului, asa ca va mai spunem doar atat: mergeti la „TURNUL ALBASTRU” si veti afla care este destinul lui Ovidiu si al Magdei. Raman ei impreuna sau nu?

Search

septembrie, 2024