Ploaie de meteoriti in Rusia

In aceasta dimineata, o ploaie de pietre cauzata de dezintegrarea unui meteorit deasupra regiunii Ural a provocat explozii violente in stratul interior al atmosferei deasupra centrului Rusiei. Suflul exploziilor a spart ferestrele imobilelor din mai multe localitati, starnind panica in randul locuitorilor.

Ministerul pentru Situatii de Urgenta a anuntat ca a mobilizat aproximativ 20.000 de persoane si trei avioane si elicoptere pentru a survola zona afectata de meteorit. Fenomenul a fost observat si in regiunea Kazahstanului, potrivit unor agentii ruse de presa.

Potrivit informatiilor date de autoritati, peste 400 de oameni au avut de suferit de pe urma caderii fragmentelor de meteorit in regiunea Celiabinsk. Majoritatea oamenilor au fost raniti de cioburile geamurilor care s-au spart, iar cinci persoane se afla in stare grava.

Au fost deteriorate cladiri in sase orase. „In prezent, politia continua sa monitorizeze situatia si sa controleze localitatile pentru a stabili noi locuri de cadere a fragmentelor de meteoriti”, a anuntat MAI. Potrivit informatiilor serviciilor speciale, alte doua fragmente de meteorit ar putea cadea in cursul acestei zile, de aceea oamenii au fost sfatuiti sa nu-si paraseasca locuintele. 

Sursa: www.hotnews.ro  

Search

mai, 2024