Daca voi nu ne vreti, voi va vrem! Campania gandul.ro

Publicatia Gandul le-a adresat ieri o provocare cititorilor sai: sa creeze postere, sloganuri, care sa reprezinte un raspuns pentru  campania de publicitate initiata de Guvernul britanic impotriva propriei tari, dar si impotriva migratiei romanilor si bulgarilor pe terioriul lor.  

Autoritatile, presa si unele organizatii precum Migration Watch, din Marea Britanie, incearca sa acrediteze ideea ca cetatenii din Romania si Bulgaria vor invada Marea Britanie, dupa ce restrictiile de pe piata muncii si cele privind dreptul la rezidenta vor fi eliminate.

Fara sa se bazeze pe cifre sau studii oficiale, britanicii avanseaza cifre de sute de mii de imigranti romani care asteapta sa vina in tara lor.  

Astfel, ziarul The Guardian scria la sfarsitul saptamanii trecute, citand surse oficiale, ca guvernul de la Londra planuieste sa lanseze o campanie publicitara pentru descurajarea romanilor si bulgarilor de a veni in Regatul Unit. „Nu veniti in Marea Britanie, ploua si job-urile sunt putine si prost platite”, ar fi unul dintre sloganurile la care se gandeste Guvernul britanic.

 

Propunerea Gandul: De ce sa nu veniti voi la noi?

Gandul a propus un posibil raspuns: „We may not like Britain, but you will love Romania. Why don’t you come over?” („S-ar putea sa nu ne placa Marea Britanie, dar voi o sa iubiti Romania. De ce nu veniti la noi?”) este sloganul campaniei Gandul, dedicata englezilor.  

Impreuna cu GMP Advertising, publicatia Gandul invita romanii sa „ofere un leac” pentru spaima autoritatilor din Marea Britanie fata de „invadatorii” romani. In fiecare zi, doua afise noi din cadrul campaniei „Why don’t you come over?” vor fi postate pe pagina de Facebook a publicatiei Gandul. 

Cititorii The Guardian au inceput deja sa trimita sugestiile lor pentru campania anti-imigratie la care se gandeste guvernul de la Londra, rezultatul fiind insa mai degraba unul ironic la adresa Marii Britanii, nu a romanilor. 

Sursa: www.gandul.ro

Search

mai, 2024