62 de ani de Phil Collins

Philip David Charles Collins este un cantaret englez, compozitor, tobosar si actor. Cunoscut cel mai mult ca solistul si tobosarul trupei de rock progresiv Genesis, Phil Collins a fost de-a lungul carierei sale unul dintre rasfatatii topurilor muzicale internationale, dar si al premiilor Grammy.  

La varsta de cinci ani, Collins primeste un set de tobe care ii vor schimba destinul pentru totdeauna. El devine tot mai interesat de percutie si de instrumentele muzicale, incepand sa si aprofundeze teoria muzicala. La varsta de 14 ani, Collins a intrat in „Barbara Speake Stage School”, facand astfel si primii pasi in cariera sa de actor. Primul sau rol a fost in productia londoneza „Oliver!”. Mai tarziu, artistul a aparut in videoclipul „A Hard Day’s Night” al celor de la The Beatles, formatia sa preferata.    

Cu toate ca era pasionat si de actorie, Collins a ales drumul muzicii, el fiind membru in opt trupe. Ulterior, a ocupat postul de tobosar, compozitor, si mai apoi solist al trupei de rock progresiv Genesis, cu care cucereste toate topurile muzicale ale anilor ’80 si ’90. In 1996, Collins paraseste Genesis, dorind sa se concentreze mai mult pe cariera sa solo. Artisul a colaborat cu Sting, Led Zeppelin sau Eric Clapton. In aceeasi perioada, Phil a lucrat si cu Howard Jones, pentru realizarea unui single, dar a produs si albumul „Behind the Sun” (Eric Clapton), unde a avut si rolul de tobosar.  

Majoritatea cantecelor sale au o tenta pop romantica – „In The Air Tonight”, „Sussudio”, „You can’t hurry love”,  „Easy Lover”, iar in mica masura, Collins a abordat si tema politica, prin melodia „Another Day in Paradise”.  

In 2004, Phil Collins a ajuns si in Romania, cu turneul sau mondial, „First Final Farewell Tour”, care se anunta ca fiind ultimul turneu realizat de artist. In 2007 insa, Collins porneste un nou turneu, „Turn It On Again: The Tour”. 

Echipa InOras.ro ii ureaza „La multi ani” si multe melodii de succes!

Search

mai, 2024