89 de ani de Benny Hill

Cine nu isi aminteste de celebrele sketch-uri cu Benny Hill care, desi mai deocheate, ne tineau cu ochii lipiti de televizor, mai ales cand auzeam melodia de inceput a show-ului? Personajul principal al show-ului, Alfred Hawthorn Hill, a fost un cunoscut comediant britanic si realizator de emisiuni de divertisment.  

Cariera sa a fost precedata de pasiunea pentru teatrul burlesc, preluata de la bunicul sau. Dupa satisfacerea serviciului militar in timpul celui de-al doilea razboi mondial, Hill a venit la Londra, unde a luat numele de scena Benny Hill (dupa idolul sau, comicul Jack Benny). In aceasta perioada apare in spectacolele de varietati, formand un duet cu Reg Varney si debuteaza la radio.  

In 1949, talentul sau de a-i imita pe altii si de a mima diferite scenarii au propulsat succesul emisiunii „Hi There”. „The Benny Hill Show” a inceput in 1955, iar combinatia inovatoare de umor obraznic, cantat si mimat au asigurat succesul emisiunii timp de 40 de ani.  

Hill a aparut si in filmele de pe marele ecran, cum ar fi „The Italian Job” (1969), „Chitty Chitty Bang Bang” (1968) si „Those Magnificent Men in Their Flying Machines or How I Flew from London to Paris in 25 hours 11 minutes” (1965) sau „Ernie The Fastest Milkman In The West”. In 1979, „The Benny Hill Show” a fost transmis pentru prima oara in SUA ceea ce i-a adus celebritate si peste Ocean. Serialul a fost difuzat in 109 tari si a castigat un premiu BAFTA si „Golden Rose” la festivalul de la Montreaux.  

Cariera lui Benny Hill in televiziune s-a sfarsit in 1989, cand show-ul lui a fost scos de pe post. In 1999, pe meleagurile americane, Hill a continuat sa apara in alta emisiunea TV, „Benny Hill’s World Tour: New York!”. Pe 20 aprilie 1992, comediantul a fost gasit decedat in locuinta sa, in fata televizorului. 

Echipa InOras.ro ii multumeste lui Benny Hill pentru toate emisiunile sale amuzante!

Search

mai, 2024