36 de ani de Orlando Bloom

Orlando Jonathan Blanchard Bloom este un actor britanic, cunoscut mai ales datorita interpretarii din trilogia „Stapanul Inelelor”. Indrumat de mama sa spre arta, Bloom a prins gustul actoriei inca din timpul scolii, desi era dislexic. In 1993 se muta la Londra pentru a-si cariera, insa se simt atras mai mult de scena teatrului, si nu de cinematografie.  Timp de doi ani, artistul a jucat la „Teatrul National pentru Tineret”, apoi a obtinut o bursa de studii la „Academia de Teatru Americano-Britanica”.  

Fascinat de Paul Newman, Orlando Bloom incepe sa cocheteze si cu cinematografia, el obtinand un rol in serialul  „Casualty”, iar mai tarziu in „Midsomer Murders” (1997). Primul rol important a lui Orlando Bloom a fost in „Wilde”, film apreciat de critici, care i-a adus multe oferte de roluri, pe care el le-a refuzat insa, pentru a face teatru. Dupa „Wilde”, Bloom a urmat „Scoala de Muzica si Teatru Guidhall” pentru trei ani.  

In 1999, actorul a fost descoperit de Peter Jackson la auditiile pentru „Stapanul Inelelor: Fratia Inelului”. Desi Orlando a dat proba pentru personajul lui Faramir, regizorul  nu îl acceptă în acest rol, considerând că este mult mai potrivit pentru Legolas. Urmatoarele 18 luni si le petrece in Noua Zeelanda, invatand sa calareasca, sa traga cu arcul si sa vorbeasca limba elfilor.  

După ce a jucat in cele trei parti din „Stapanul Inelelor”, Bloom a colaborat cu Ridley Scot la pelicula „Elicopter la pamant”. In 2003, interpreteaza alte personaje in „Banda lui Kelly”, incepe seria „Piratii din Caraibe: Blestemul Perlei Negre”, ca William Turner si continua cu rolul lui Legolas in „Intoarcerea Regelui”, cel de-al treilea film al francizei „Stapanul Inelelor”.  

In 2004 au avut loc premierele la „Troia” si „Meciul cel mare”. Tot in 2004, Orlando Bloom a jucat primul sau rol principal intr-o productie importanta, „Regatul Cerului”, din nou impreuna cu Ridley Scott. In 2007 apare in „Piratii din Caraibe: La capatul lumii”, iar in 2011 joaca in productia „Cei trei muschetari”.  

Echipa InOras.ro ii ureaza „La multi ani” si cat mai multe roluri remarcabile!

Search

mai, 2024