42 de ani de Mary J. Blige

„Regina Hip Hop-ului Soul”, Mary J. Blige s-a nascut in cartierul Bronx din New York. Cu peste 26 de nominalizari la Grammy, cantareata detine opt premii Grammy si patru premii American Music Awards. Billboard Magazine a catalogat-o pe Blige drepta artista R&B cu cel mai mare succes din ultimii 25 de ani. Pe langa cariera in muzica, regina hip hop-ului a avut si cateva roluri in seriale sau emisiuni TV. Intr-un interviu acordat televiziunii BET, Mary J. Blige a marturisit ca sufera de sinestezie, adica abilitatea de a vedea diferite culori atunci cand asculta muzica.    

Cantareata si-a inceput cariera in 1992, odata cu lansarea albumului „What’s the 411?”. Single-ul „You remind me” a ocupat primul loc in topurile R&B din acea perioada, fiind premiat cu discul de aur. In 1994, Blige a lansat cel de-al doilea album, „My Life”, compus in pricipal de artista si inspirat din viata si dramele sale personale.  

In 1997 a urmat lansarea celui de al treilea album, „Share My World”, la care a colaborat cu Jimmy Jam si Terry Lewis, Chucky Thompson, R. Kelly, Babyface sau Rodney Jerkins. Acest album a debutat pe pozitia intai in topul Billboard 200, avand cel mai mare succes comercial din cariera lui Blige – patru discuri de platina si vanzari de peste cinci milioane de copii. Cel de-al patrulea album a adus o schimbare in stilul artistei, ea trecand de la hip hop la soul, si avand colaborari cu personalitati precum Aretha Franklin, Elton John, Eric Clapton si Lauryn Hill. Colaborarea cu Aretha Franklin pentru piesa „Never Gonna Break My Faith” i-a adus artistei o nominalizare la Premiile Grammy.  

In 2006, Mary J. Blige s-a bucurat de opt nominalizari la Grammy si a castigat trei dintre ele: „Cea mai buna voce feminina R&B”, „Cea mai buna piesa R&B” („Be Without You”) si „Cel mai bun album R&B” („The Breakthrough”). In 2011, artista a ajuns la un numar de 11 albume lansate, peste 50 de milioane de albume vandute in intreaga lume si 15 milioane de single-uri. In 2012, Blige a fost inclusa de canalul VH1 in topul „The 100 Greatest Woman in Music”, ea ocupand locul 9.  

Echipa InOras.ro ii ureaza „La multi ani”!

Search

mai, 2024