68 de ani de Rod Stewart

Roderick Stewart, recunoscut mai ales dupa vocea sa guturala si excentricitatea vestimentatiilor, este un cantaret si compozitor britanic de origine scotiana si engleza. Rod Stewart a fost intotdeauna un cantaret remarcabil, de-a lungul carierei sale el lucrand cu unii dintre cei mai mari compozitori, de la Bob Dylan la Curtis Mayfield, de la John Lennon si Paul McCartney la Cat Stevens.  

Nascut in Londra, Stewart si-a inceput cariera pe scena cluburilor din orasul sau natal, cu grupurile Steampacket si Long John Baldry. In 1969, Stewart se intalneste cu cei de la The Face, una dintre cele mai mari trupe de rock din istorie si impreuna au un succes extraordinar. Timp de multi ani, Rod Stewart a facut inregistrari si a mers in turnee cu The Faces, iar in paralel si-a lansat propriile materiale discografice. Dupa primele doua albume solo, „The Rod Stewart Album” (1969) si  „Gasoline Alley” (1970), artistul lanseaza discul care va fi recunoscut ca fiind unul dintre cele mai mari albume rock din toate timpurile, „Every Picture Tells a Story” (1971).  

In anii care au urmat, Stewart si-a solidificat pozitia de superstar. „Tonight’s the Night” s-a dovedit a fi un hit mai mare decat „Maggie May” si, in timp ce alti rockeri isi pierdeau fanii in favoarea febrei disco, Rod Stewart a raspuns cu un alt hit, „Do Ya Think I’m sexy” (1978), ocupand primele locuri in toate topurile muzicale.  

In anii ’80 si ’90, Stewart ramane o prezenta constanta pe scena muzicii. Concertele „MTV Unplugged” ii ofera sansa de a-si reintalni colegii de la The Faces si de a colabora cu acestia la noi proiecte. Tot in aceasta perioada, Rod Stewart inregistreaza melodia „All for Love”, alaturi de alti grei ai muzicii internationale, Sting si Bryan Adams.  

In 1994, cantaretul a fost inclus in „Rock and Roll Hall of Fame”, iar in 2006, patria mama ii acorda un bine-meritat loc in „UK Music Hall of Fame”. De la obraznicul rocker la artistul sofisticat al baladelor, de la trubadurul folk la galagiosul rock’n’roll, Rod Stewart a fost capabil de a-si schimba stilul fara incetare, dar cu aceeasi voce impresionanta.  

Echipa InOras.ro ii ureaza „La multi ani” si viata lunga pe scena muzicii!

Search

martie, 2024