58 de ani de Rowan Atkinson

Nascut in  regiunea Durham County din nord-estul Angliei, Rowan Atkinson este unul dintre cei mai cunoscuti comedianti din lume. Actorul britanic a devenit celebru mai ales prin personajul Mr. Bean. In 2005, a fost ales ca unul dintre cei mai buni cincizeci actori de comedie din toate timpurile.    

Atkinson a studiat inginerie electrica la Universitatea din Newcastle, iar apoi a urmat un masterat la Oxford, perioada in care incepe sa cocheteze cu actoria. Tot in aceasta perioada facut parte din clubul de teatru experimental al universitatii, interpretand diferite roluri in cadrul Oxford University Dramatic Society. Cariera artistica a lui Rowan Atkinson a inceput la radio, cand actorul a obtinut roluri in show-urile de comedie difuzate la BBC Radio 3 sub titulatura „The Atkinson People”. Emisiunile constau in interviuri  luate unor personalitati marcante fictive, interpretate chiar de Atkinson. Debutul in televiziune a avut loc in 1979, prin serialul „Not the Nine O’Clock News”, apoi in sitcomul medieval „The Black Adder”.  

Marea lovitura a lui Atkinson a fost „Mr.Bean”, un personaj inconfundabil in prezent, care a vazut lumina zilei si pe cea a ecranelor de televiziune in 1990, la Thames Television. Popularitatea neajutoratului erou a devenit in scurt timp enorma, personalitatea actorului fiind adeseori confundata cu cea a personajului. Descrierea cea mai buna a personajului comic este facuta de Atkinson insusi, care afirma despre Bean ca este „un copil in trupul unui barbat matur”.  

Rowan Atkinson a debutat in cinematografie cu filmul „Monty Python Meets Beyond the Fringe”, in 1977, dupa care au urmat „Fundamental Frolics” (1981), „The Secret Policeman’s Other Ball” (1981), „Dead on Time” (1982), „The Tall Guy” (1989), „The Witches” (1990), „Two Mikes Don’t Make a Wright” (1992), „Four Weddings and a Funeral” (1994), filmul american „Maybe Baby” (2000), „Rat Race” (2001), „Scooby-Doo” (2002), „Love Actually” si „Johnny English” (2003), „Keeping Mum” (2005), „Mr. Bean’s Holiday” (2007) si „Johnny English Reborn” (2011).  

Cel mai important hobby al sau il reprezinta automobilele. A scris pentru revista engleza „Car” si detine cateva vehicule de curse, cum ar fi un Aston Martin V8 Zagato, un Morgan Aero Max si un McLaren F1.    

Echipa InOras.ro ii ureaza „La multi ani” si cat mai multe roluri interesante!

Search

septembrie, 2024