41 de ani de Jared Leto

Desi celebru mai ales pentru cariera sa muzicala, Jared Joseph Leto este un actor si muzician american, care a devenit din ce in ce mai cunoscut datorita proiectelor cinematografice complexe in care se implica. Nascut in Louisiana, SUA, Leto este solistul, chitaristul si compozitorul formatiei 30 Seconds to Mars.  

In perioada liceului, Leto isi intrerupe studiile pentru o perioada de timp, pe care le reia ulterior. Dupa absolvire, interesat de pictura, artistul se inscrie la Universitatea de Arta din Philadelphia, de unde se transfera la Scoala de Arte Vizuale din New York, unde isi aprofundeaza pasiunea pentru actorie.    

In 1992 se muta in Los Angeles, hotarat sa urmeze o cariera in muzica. Doi ani mai tarziu isi face debutul in televiziune, in serialul „My So-Called Life”, care ii deschide drumul spre mai multe roluri secundare in filme foarte apreciate de public, precum „Girl, Interrupted”, „Urban Legend”, „The Thin Red Line”, „Fight Club”, „Alexander” si altele.  

In 1998 infiinteaza formatia 30 Seconds to Mars, din care face parte si fratele sau, care canta la tobe. Trupa a fost imediat placuta de public, dar si de catre veteranii rock-ului alternativ, deoarece venea cu o muzica plina de adrenalina, imbinata cu chitari puternice, sintetizatoare si voci surprinzatoare.  

Recunoasterea talentului actoricesc al lui Jared Leto vine in anul 2000, odata cu interpretarea rolului principal din drama  „Requiem for a Dream”, in regia lui  Darren Aronofsky.  

In prezent, Jared Leto se afla pe platourile de filmare ale unei alte pelicule, destul de controversate, „Dallas Buyers Club”. Filmul este o drama bazata pe viata lui Ron Woodroof, un dealer de droguri fustangiu si homofob care este diagnosticat cu HIV. Filmul este regizat de Jean-Marc Vallae si va fi lansat anul viitor. Pentru acest rol, Leto a trebuit sa slabeasca peste 15 kilograme, sa-si rada sprancenele si sa se imbrace intr-un mod extrem de ciudat. Dar ce nu face un actor pentru amorul artei, nu-i asa? 

Echipa InOras.ro ii ureaza „La multi ani” si mult succes in carierele sale!

Search

mai, 2024