64 de ani de Samuel L. Jackson

Actor si producator american de film si televiziune, Samuel L. Jackson o vedeta incontestabila la nivel international. Mentorul sau a fost Morgan Freeman, cu care are o relatie de prietenie de durata.  

Jackson urmeaza cursurile Liceulului Riverside (scoala de arta si stiinta) si colegiul Morehouse din Atlanta, Georgia, obtinand o diploma in dramaturgie. Cariera lui Jackson a inceput cu absolvirea Morehouse College din Atlanta cu diploma in dramaturgie. A jucat in multe piese de teatru printre care: „Home”, „A Soldier’s Play”, „The District Line”. In timp ce era inca student la Morehouse, Jackson si-a facut debutul in lumea filmului, prin pelicula „Together for Days”. In acest punct al carierei sale, Jackson devine dependent de alcool si cocaina, pierzandu-si astfel locul de pe scena teatrului.  

Internat la dezintoxicare si recuperat complet, actorul incepe sa primeasca tot mai des critici si recenzii pozitive, cea mai apreciata prestatie fiind cea pentru rolul jucat in pelicul „Jungle Fever”, in care interpreteaza rolul fratelui unui dependent de droguri. Acest rol a fost pentru Jackson un real sprijin in lupta sa impotriva drogurilor.  Nu dupa mult timp, Jackson apare si in alte filme binecunoscute publicului, precum „Goodfellas”, „True Romance” sau „Jurassic Park”. 

In 1994, Jackson si-a pus o amprenta incredibila asupra cinematografiei americane cu rolul lui Jules Winnfield din celebrul film „Pulp Fiction”. Acest rol i-a adus si nominalizari la Oscar si la Globul de Aur pentru „Cel mai bun actor intr-un rol principal”.  

Samuel L. Jackson a aparut in alte 100 de filme de la inceputul carierei sale, printre care „Die Hard with a Vengeance”, „The 51st State”, „Jackie Brown”, „Unbreakable”, dar si „Star Wars”, „Kill Bill”, „Inglourious Bastards” si „Iron Man”.    

Echipa InOras.ro ii ureaza „La multi ani” si cat mai multe roluri de succes!

Search

aprilie, 2024