Vine sfarsitul lumii?

Conform isteriei si barfelor mondiale, pe 21 decembrie 2012 lumea va fi atacata de forte nestiute de nimeni care vor extermina rasa umana si vor distruge planeta Pamant. De cand s-a aflat de aceasta profetie, lumea intreaga a emis tot felul de teorii legate de cauzele care vor duce la sfarsitul lumii. Ca sa nu mai spunem de cei care si-au si facut provizii pentru cataclismul care urmeaza sa se intample maine.

In principiu, exista cateva ipoteze legate de apocalipsa pe Pamant:

  • Planeta noastra va fi inghitita de o gaura neagra;
  • Axele Pamantului se vor inversa, creand un dezechilibru la nivelul polilor magentici;
  • Ne vom ciocni de o planeta numita Nibiru.

Cei care cred în aceasta apocalipsa sunt inspirati de calendarul mayas, utilizat de mai multe culturi pre-hispanice din Mezoamerica, care se bazeaza pe un ciclu de 144.000 de ani numit „baktun”. Ziua de 21 decembrie 2012 reprezinta sfarsitul celui de-al 13-lea „baktun”, data ce ar fi putut fi considerata drept un ciclu complet de creare. Alte cicluri folosite de mayasi sunt „katun” (care reprezinta 7.200 de zile) sau „piktun” (echivalentul a 20 de „baktunuri”). Cu toate acestea, din partea mayasilor nu au existat predictii apocaliptice asociate cu aceasta zi.

Conform unui specialist in cultura mayasa, John Major Jenkins, mayasii considerau un ciclu epocal drept echivalentul unei „sarcini cosmice”, cea mai importante parte a acestuia fiind finalul, sau „nasterea. Astfel, explica arheologii, mayasii sarbatoreau finalul unui ciclu la fel cum noi sarbatorim Revelionul.

Pasul decisiv pentru introducerea conceptului „apocalipsa în 2012” in constiinta publica a fost o conferinta organizata in august 1987 de Jose Arguelles, in cadrul unui festival New Age. Speculand interesul crescut al publicului pentru civilizatia mayasa si profitand de faptul ca adeptii curentului New Age doreau o mai mare apropiere de spiritualitate, Arguelles a afirmat ca receptase prin telepatie mai multe profetii legate de sfarsitul lumii in 2012.

De atunci si pana in prezent, acest fenoment a luat o amploare planetara, constituind  sursa de profit pentru edituri, producatori de film, agentii de turism care vand bilete de calatorie spre singurul loc de pe Pamant care se presupune ca nu va fi distrus pe 21 decembrie, si anume un sat francez din muntii Corbieres.

De curand, NASA s-a vazut nevoita sa aduca unele clarificari privind aceasta data care a provocat atat de multa panica. De aceea a fost desemnat Dan Yeomans, seful programului Near-Earth Objects din cadrul Jet Propulsion Laboratory, care sa faca lumina in acest subiect si sa asigure lumea ca nu va avea loc niciun sfarsit, intrucat calendarul mayas nu se termina pe 21 decembrie, ci este vorba doar despre incheierea unui ciclu si inceputul altuia.

Asadar, dragii nostri, stati linistiti! Pe 21 decembrie 2012 nu se va intampla nimic apocaliptic. Vom fi doar cu cateva zile mai aproape de Sarbatorile de Craciun!

 

Sursa: www.descopera.ro

Search

martie, 2024