97 de ani de Frank Sinatra

Nascut in 1915, Frank Sinatra este unul dintre cei mai cunoscuti cantareti ai tuturor timpurilor. Artistul a realizat peste 1.400 de inregistrari muzicale si a jucat in 58 de filme. Printre cele mai cunoscute melodii ale sale se afla hiturile „Imaginations”, „Strangers in the night”, „New York, New York”, „I’ll never smile again”.

Sinatra si-a inceput cariera muzicala in era swing, impreuna cu Harry James si Tommy Dorsey. Dupa cateva neintelegeri cu acestia, cantaretul a preferat o cariera solo. Primul sau album a fost lansat in 1939 si a prins bine la public. In 1941 Sinatra a inregistrat 29 de piese si a fost numit „Male Vocalist of the Year” de catre revista Billboard.

In anii ’60 Sinatra cucereste America, si nu numai, impreuna cu prietenii sai din trupa „Rat Pack”: Dean Martin, Peter Lawford, Sammy Davis Jr. si Joey Bishop. Tot in aceasta perioada, Sinatra se implica in politica, fiind un aprig sustinator al presedintelui John F. Kennedy pentru ca, mai tarziu, sa renunte la aceasta apropiere de familia Kennedy.  In 1965, artistul apare in programul de televiziune „Frank Sinatra: A Man and His Music” si inregistreaza melodiile care vor ramane emblematice pentru scena muzicala mondiala: „Strangers in the Night” si „My Way”.

In 1971, la un concert caritabil in Hollywood, Sinatra isi anunta retragerea din lumea muzicii. Dupa doi ani revine cu un album si o emisiune, dar care infatiseaza un Frank Sinatra fara stralucirea de altadata. La 14 mai 1998, Frank Sinatra – „vocea secolului” – se stinge din viata, in urma unui atac de cord. Piatra sa funerara a devenit celebra, intrucat pe ea este gravat mesajul: „The best is yet to come”.

Echipa InOras.ro ii multumeste lui Frank Sinatra, oriunde ar fi el, pentru cele mai romantice melodii!

Search

mai, 2024