Clasa A: Pulsul unei noi generaţii

Cu noua Clasa A, Mercedes-Benz deschide un nou capitol în segmentul compact: A-ul transmite acum emoţii deosebit de puternice prin design, are motorizări foarte performante, cu puteri cuprinse între 80 kW (109 CP) şi 155 kW (211 CP), este extrem de prietenos cu mediul (are emisii de doar 98 de grame de CO2 per kilometru parcurs) şi are cel mai bun coeficient aerodinamic din segment – 0,27.  În acelaşi timp, noua Clasă A enunţă un principiu esenţial al Mercedes-Benz: siguranţa nu depinde de preţul maşinii. Cel mai accesibil model Mercedes-Benz este echipat standard, printre altele, cu dotări precum sistemul cu radar COLLISION PREVENTION ASSIST. Preţurile noii Clase A încep de la 19.900 euro (fără TVA) pentru modelul A 180 BlueEFFICIENCY.

„Mercedes-Benz devine cel mai dinamic brand auto premium din lume. Prin felul în care a fost dezvoltată, noua Clasa A este o parte importantă a acestei schimbări. Noua Clasa A este complet nouă, până în cel mai mic detaliu. În industria auto, nu ai de multe ori şansa de a începe de la zero, de la o simplă coală albă de hârtie. Inginerii noştri au profitat din plin de această oportunitate”, explică Dr Dieter Zetsche, Preşedintele Daimler AG şi Director General Mercedes-Benz Cars. 

Design: cel mai avansat din clasa compactă

Cu o înălţime redusă cu până la 160 de milimetri şi linii noi de design, noua Clasa A comunică dinamism încă de la prima vedere. Designul schimbat radical a fost prezentat în toată lumea cu ajutorul conceptului A-CLASS şi a fost primit cu un entuziasm debordant. Fiind aclamat cu putere, el a fost apoi implementat în versiunea de serie. Apariţia noii Clase A reprezintă prezentarea oficială a noii strategii de design Mercedes-Benz. Rezultatul este un model compact în două volume, cu un caracter unic şi distinctiv, un interior cu forme foarte sportive şi o finisare de o calitate foarte ridicată.

Interior: un autoturism compact cu cinci locuri veritabile şi finisare de înaltă clasă 

Interiorul noii Clase A reprezintă un mare pas înainte în ceea ce priveşte calitatea – atât a materialelor utilizate, cât şi a felului în care acestea au fost desenate şi îmbinate. Liniile de design alese şi materialele de o calitate superioară au fost îmbinate pentru realizarea unui interior spectaculos. Toate inserţiile din metal au fost argintate prin galvanizare, astfel că interiorul este decorat cu elemente reale din metal, cu efect „cool touch” – reci la atingere în comparaţie cu restul materialelor. Finisările de acest tip au fost executate cu o atenţie considerabilă acordată detaliilor şi par astfel că au fost turnate într-o singură piesă.

Motorizări: putere mare, consum redus 

O gamă largă de motorizări alimentate pe benzină sau Diesel răspunde cerinţelor şi dorinţelor clienţilor şi stabileşte noi standarde în termeni de eficienţă şi grijă pentru mediu: A 180CDIBlueEFFICIENCY este primul Mercedes-Benz ce emite doar 98 grame de CO2 pentru un kilometru parcurs. Mai mult, toate motorizările pe benzină sunt certificate conform standardelor de poluare Euro 6, ce vor deveni obligatorii abia din 2015. Toate motorizările noii Clase A oferă în standard funcţiaECOstart/stop. Motorizările pot fi combinate cu noua transmisie manuală în şase trepte (standard) sau cu transmisia automată cu dublu-ambreiaj 7G-DCT, ce combină în mod ideal comfortul cu sportivitatea. Consum redus cu până la 35 de procente comparativ cu modelele precedente, dar putere crescută considerabil – astfel poate fi caracterizată noua gamă de motorizări a noii Clase A.

Mercedes-Benz Clasa A: continuarea unei poveşti de succes

La nivel global, Clasa A a fost un succes încă de la lansarea iniţială din 1997, când a creat un sub-segment al clasei sale datorită unui concept unic de design. A doua generaţie, lansată în 2005, a fost comercializată în peste un milion de exemplare. 

Mai multe informaţii sunt disponibile online la: www.media.mercedes-benz.ro şi www.mercedes-benz.ro.

Search

mai, 2024