38 de ani de Transfagarasan

Astazi se implinesc 38 de ani de la inaugurarea drumului national Transfagarasan. Acest drum este situat la cea mai mare altitudine din tara – 2045 de metri.

Acesta cuprinde cel mai lung tunel rutier din Romania de 887 de metri situat la cea mai mare inaltime de 2042 de metri. Lungimea drumului este de 91.5 kilometri, latimea drumului este de 6 metri , parapetii se intind pe 54 de kilometri, iar curbele sunt in jur de 800.

Drumul leaga Transilvania de Muntenia. Trece peste Muntii Fagaras, cel mai inalt lant muntos din Romania. Are doua benzi, iar viteza medie cu care pot rula masinile este de cel mult 40 de kilometri, datorita drumului in rampa si serpentinelor.

Startul este dat in comuna Arefu din judetul Arges iar finish-ul este in comuna Cartisoara din Sibiu. Traseul include 27 de poduri si viaducte si cel mai lung tunel din Romania. Din octombrie pana in iunie soseaua este inchisa traficului, datorita zapezii ce acopera drumul.

Importante puncte de atractie din aceasta zona sunt Lacul si Barajul Vidraru (printre cele mai mari din Europa), Cetatea Poienari  (ce a fost construita de pe vremea lui Vlad Tepes), Lacul glaciar Balea si Cascada Balea.

Echipa InOras deja planuieste un trip in zona! Speram sa ajungem pe acolo cat mai curand! 

Search

aprilie, 2024