86 de ani de Fidel Castro

Fidel Alejandro Castro Ruz este politicianul cubanez cu orientari comuniste ce a fost prim-ministrul Cubei din 1959 pana in 1976, ca mai apoi sa devina presedintele republicii din 1976 pana in 2008.

De asemenea, Castro a fost prim-secretar al Partidului Comunist Cubanez din 1961 pana in 2011. Politica sa, din radacini Marxiste-Leniniste, s-a concretizat prin declararea Republicii Cuba drept una socialista, industria si afacerile fiind nationalizate si politicile socialiste fiind aplicate in toate domeniile de munca.

Fidel Castro este un personaj controversat ce a atras atat cuvinte de lauda cat si critici dure. Daca admiratorii lui cred ca este un anti-imperialist, un om al oamenilor si un protector al mediului, criticii sai il descriu ca fiind un dictator ce nu respecta drepturile oamenilor.

In 2011 Castro s-a retras din Comitetul Central al Partidului Comunist Cubanez, fiind succedat de fratele sau mai tanar, Raul Castro. Insa Fidel Castro a ramas lider de partid si la 86 de ani inca activeaza in politica.

Cu siguranta sarbatoritul de astazi este un personaj interesant, despre care va recomandam sa va documentati pentru mai multe detalii interesante. O Cuba Libre in cinstea liderului revolutionar!

Search

septembrie, 2024