Alin Moldoveanu aduce prima medalie de aur pentru Romania la Jocurile Olimpice de la Londra

Cu siguranta ca pana astazi multi dintre voi nu au auzit de Alin George Moldoveanu. Nascut in Focsani, sportivul in varsta de 29 de ani a adus Romaniei prima medalie de aur la Jocurile Olimpice de la Londra 2012, dupa ce a castigat finala la proba de pusca aer comprimat 10 m.

Vitrina sa insa se mai bucura si de alte medalii obitnute in trecut: prima clasare pe podium a fost obtinuta la Campionatul European de la Gyor (2004) unde a luat bronzul, urmand cele de la ISSF World Cup (International Shooting Sport Federation) – argint la Milan si Munich in 2005, Bangkok in 2007 si Rio de Janeiro in 2008, an in care a obtinut la aceeasi competitie medalia de aur in Munich. Mai trecem in portofoliul lui Alin si medalia de argint obtinuta la ISSF World Championships in 2006 la Zagreb.

Binenteles, toate medaliile le-a castigat la pusca aer comprimat 10 m, proba ce i-a adus si in acest an medalia de aur la Londra.

Este a doua medalie ce a fost castigata pentru Romania in 2012 la Jocurile Olimpice, dupa cea de argint castigata de Alina Dumitru la Judo feminin 48 kg.

Felicitam cei doi sportivi romani si le uram succes celor ce sunt la Londra! Ii asteptam in tara cu cat mai multe medalii!

Search

mai, 2024