Iasiul in plina modernizare – Unde duc toate lucrarile?

Cu siguranta ati remarcat ca orasul Iasi este in plina modernizare de cateva luni de zile. Unele lucrari s-au terminat, dar altele sunt in desfasurare sau abia se desfasoara.

Ca sa incepem cu inceputul, va anuntam ca Strada Palat a fost complet asfaltata si redata circulatiei. In fata Casei Patrate a fost inlocuita piatra cubica cu asfalt, masinile circuland acum in voie si fara „trepidatii”. De asemenea, aproape de finalizare sunt si lucrarile pentru noua linie de tramvai de pe Strada Muzicescu.

 

Dezvoltarea Axei de Transport Est-Vest in Municipiul Iasi este un proiect finantat din fonduri europene ce se afla in plina desfasurare. In aceasta saptamana incep excavatiile pentru Pasajul Mihai Eminescu si lucrarile pe Strada Elena Doamna. Proiectul are ca activitati atat construirea pasajului cat si reabilitatea retelei stradale, modernizarea tramei stradale si reabilitarea liniilor de tramvai din zona.

Acum se lucreaza intens…
 

Dar viitorul suna arata bine!

 

Si pentru ca ne place sa fim visatori si ne plac la nebunie ideile celor ce au realizat design-ul acestor proiecte, va invitam sa admirati (cel ce va fi) Centrul Tehnologic Regional Iasi, proiect co-finantat de Uniunea Europeana prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala.

Toate proiectele prezentate au ca data de finalizare a lucrarilor anul 2013. Deci mult nu mai este. Suntem curiosi cum va arata orasul celor 7 coline dupa ce toate aceste lucrari marete vor fi terminate. Pana atunci, noi am facut o tura InOras si am pozat stadiul lucrarilor din prezent.

Search

mai, 2024