Ieri, la inceput de luna iulie, Asociaţia Mai Bine a organizat o noua ediţie GustaSlow, de vara. In gradina din spatele Institutului Francez din Iasi, de la ora sase seara, invitatii au gustat din roadele verii pe indelete si s-au  bucurat de bucatele pregătite de voluntarii si de simpatizantii asociatiei – preparate ovo-lacto-vegetariene, vegane.

Sarmalute in foi de vita si de varza, snitele, ardei umpluti, tarte, briose, limonada, suc natural de mere cu dude si mere cu capsuni au fost bucatele apreciate de degustatori. Si ca sa fie slow, au fost gatite fara carne, cu produse locale, de sezon și naturale.

Slow food este o miscare internationala initiata in 1986, care lupta pentru pastrarea bucatariei traditionale si regionale, incurajand cultivarea caracteristica ecosistemului local. Miscarea promoveaza consumul de alimente locale si traditionale, ocroteste principiile comertului echitabil, incurajeaza fermierii si micii producatori, dar are ca scop si educarea cetatenilor cu privire la riscurile fenomenului fast food, folosirea pesticidelor sau consumul de alimente modificate genetic.

 

Search

mai, 2024