Euro 2012: Italia sau Spania?

Dupa ce in grupe au facut egal (1-1), nationalele de fotbal ale Italiei si Spaniei se intalnesc in marea finala a Campionatului European de Fotbal, editia 2012.

Mai intai, sa ne amintim parcursul celor doua echipe la EURO:

Atat Spania cat si Italia au facut parte din grupa C, alaturi de Croatia si Irlanda. Dupa un scor de 1-1 intre finalistele noastre, Italia a remizat tot 1-1 cu Croatia si a batut Irlanda cu 2-0. Astfel, „squadra azzurra” a acumulat 5 puncte. Pe de alta parte, Spania a batut atat nationala Irlandei, cu un radical 4-0, cat si cea a Croatiei (1-0). In total, 7 puncte.

Calificata de pe primul loc, Spania a intalnit in sferturile de finala nationala Frantei, pe care a batut-o cu 2-0 prin dubla lui Xabi Alonso. Italia a avut meci greu cu Anglia, pe care a batut-o la loviturile de departajare (dupa 0-0 in minutul 120), cu 4-2.

Au urmat semi-finalele unde Spania a repetat experienta Italiei cu Anglia, invingand la penalty-uri nationala Portugaliei, tot cu scorul de 4-2. Italienii au reusit un meci fenomenal invingand Germania cu scorul de 2-1, prin dubla lui Mario Balotelli.

Campioana Europei se decide in aceasta seara, de la ora 21:45 de minute. Vrem sa stim cine credeti ca va castiga trofeul si unde veti vedea marea finala EURO 2012!

Search

mai, 2024