Ziua Mondiala a Crucii Rosii si Semilunii Rosii cheama tinerii la actiune

(Locatie) – 7 mai 2012: Pentru a marca anul acesta Ziua Mondiala a Crucii Rosii si Semilunii Rosii pe 8 mai, Crucea Rosie Romana celebreaza contributia tinerilor si incurajeaza actiunile si initiativele lor sub tema globala “Tineretul in miscare”. 

In spirit de solidaritate cu Miscarea Internationala a Crucii Rosii si Semilunii Rosii, Filiala Iasi de Crucea Rosie Romana va gazdui activitate de simulare a acordarii primului ajutor in cele doua magazine Carrefour, Era si Felicia, intre orele 14-16,pe data de 8 mai.Evenimentul face parte din efortul global al Miscarii de a actiona si a face o diferenta in domeniul ajutorarii comunitatilor pentru a se pregati mai bine pentru dezastre si situatii de urgenta.

“Tinerii au un rol vital in a ajuta Crucea Rosie si Semiluna Rosie sa ajunga la cele mai vulnerabile persoane.  Ei joaca de asemenea un rol important in consolidarea sanatatii comunitatilor”, a explicat Ashanta Osborne, presedintele Comisiei de Tineret a Federatiei Internationale a Societatilor de Cruce Rosie si Semiluna Rosie (FISCR).    

Jumatate din cei 13 milioane de voluntari de pretutindeni ai Crucii Rosii si Semilunii Rosii sunt tineri.  Crucea Rosie Romana contribuie cu 5500 din aceasta cifra totala, iar Crucea Rosie si Semiluna Rosie recunoaste valoarea imensa pe care acestia o aduc in comunitatile lor, ca lideri ai schimbarii pozitive, in fiecare zi. 

“Prin voluntarii nostri tineri, ne indeplinim misiunea ca Miscare Internationala”, a declarat Presedintele Crucii Rosii, dna Mihaela Geoana.  “In Crucea Rosie Romana incurajam tinerii sa indeplineasca roluri de lideri pentru a ajuta mai mult si mai bine populatia vulnerabila. In Romania, tinerii voluntari au educat din 2009 pana in prezent, peste 10.000 de elevi in privinta notiunilor de respect, solidaritate si umanitate, inspirandu-i sa fie un model pentru semenii lor”. 

Pentru a vedea “Tineretul in miscare” in Crucea Rosie Romana si in alte Societati Nationale din lume, vizitati expozitia foto online disponibila pe site-ul www.ifrc.org sau www.crucearosie.ro .  Expozitia va include imagini si scurte povestiri despre tineretul Crucii Rosii si Semilunii Rosii. Alte activitati si evenimente care vor avea loc pe 8 mai vor fi prezentate pe paginile de Facebook ale Filialei Iasi de Cruce Rosie Romana: www.facebook.com/crucearosieiasi

Search

aprilie, 2024