august, 2019

21aug12:00 am11:59 pmVin la Fresco

Mai mult

Detalii eveniment

„ONE WAY TICKETS” -Selectie de vinuri italiene, cu ani greu de gasit, o plimbare „unica” in lumea vinurilor ! 4 seri magice la Fresco/Hotel International.
1 seara ONE WAY TICKETS, protagonisti

*-Ferrari – Trentino, demisec, degorjat in 2011, metoda traditionala, un mit in lumea vinului italian
*Falanghina – Terredora,
In regiunea Campania, la nord de Napoli, creste inca de pe vremea romanilor un soi alb legendar: Falanghina. Etimologia acestui nume se pare ca deriva de la cuvantul latinesc “falangae” – tarusul care sustine butucul de vie. Vinul din Falanghina este tipic pentru sudul Italiei: subtil, delicat si elegant. – Un vin pe zi
*Muller Thurgau – Wallenburg, Trentino
Müller-Thurgau , soi alb cultivat mult in Germania, Austria si nordul Italiei, a fost creat de Herman Muller, elvetian din Cantonul elvetian Thurgau, unde in 1882 incruciseaza reusit Riesling cu Madeleine Royales, creind soiul Muller-Thurgau
* Morelino di Scansano, Fattoria Barbi, 2011, soiul Sangiovese, 14.5 % alcool, regele Toscanei ca si soi cultivat,
* LUDI- azienda Velenosi, cupaj 2008, Marche
cab+ merlot+ sangiovese+ montepulciano
Luca Maroni pentru italieni e cam ca Robert Parker pentru americani: criticul absolut cand vine vorba de vin. Si daca Luca Maroni a apreciat acest cupaj de Montepulciano, Cabernet Sauvignon si Merlot ca fiind cel mai bun vin rosu italian, cred ca orice recomandare suplimentara e de prisos. Odata deschis, cred ca trebuie mentionat doar ca avem de-a face cu un vin rubiniu complex din estul Italiei (regiunea Marche), cu remarcabila evoluție la pahar, care se deschide cu note sobre de fructe negre, piele si condiment, urmate de arome balsamice, visine si cutie de lemn -„Un vin pe zi”
* Dromos – Maremma Toscana, 2006 , Toscana
Un mare“supertoscan” din provincia Grosseto (Maremma Toscana), este un cupaj uluitor de Cabernet Sauvignon, Merlot, Alicante, Sangiovese si Cabernet Franc. Realizat intr-un stil care face trimitere mai degraba catre Chile sau Argentina, Dromos este o “declaratie de independenta” a producatorului Poggio Verrano lansata vecinilor sai din Toscana. Vinul are o culoare aproape neagra, cu bordura visinie, formand lacrimi echidistante pe pahar. Nasul este complex dar foarte sobru, cu lemn aromatic, condimente exotice si accente minerale. Corpul este masiv, dens, puternic extractiv, cu taninuri dulci si textura catifelata.- „Un vin pe zi”
Taxa de participare – 100 lei cu platou de degustare si apa, maxim 20 persoane.
Tel rezervari Daniel Vranescu – 0786 069175

Ora

(Miercuri) 12:00 am - 11:59 pm

Lasă un răspuns

X