octombrie, 2019

23oct(oct 23)12:00 am27(oct 27)11:59 pmSummitul Tinerilor - Imaginează! Crede! Revoluționează!

Mai mult

Detalii eveniment

Vești bune din Iași – Capitala Tineretului din România 2019-2020!

În perioada 23-27 octombrie 2019 va avea loc Summitul Tinerilor, cel mai ambițios eveniment de învățare, dezbatere, decizie, un festival al ideilor și un moment de celebrare a mișcării de tineret din România, după 30 de ani de la Revoluția Română, momentul în care tinerii au fost cei care au adus schimbarea în societate.

La nivel global, sustenabilitatea și perspectivele de viitor ale umanității sunt puse sub semnul întrebării. Schimbările climatice și efectele tehnologiei asupra viitorului pieței muncii devin teme cruciale pentru prezent și viitor, iar modelele de guvernare democratică a societăților sunt frecvent contestate. Orașele reprezintă tot mai mult puterea inovării și asumării unor pași curajoși în adresarea unora dintre aceste provocări.

Astfel, sub egida sloganului „Imaginează! Crede! Revoluționează!”, a IV-a ediție a Summitului Tinerilor propune 4 teme, care au scopul să creeze contextul potrivit pentru ca tinerii din țară să înțeleagă mai bine importanța implicării lor viitoare și modul în care ar trebui să dezvolte România:
– Viitorul muncii | Transformare. Adaptare. Inițiativă.
– Orașe tinere | Spații. Servicii. Acasă.
– Democrația, acum și mâine | Drepturi. Participare. Colaborare.
– Tinerii și criza climatică și ecologică | Resurse. Natură. Viață.

Atelierele vor fi organizate de partenerii ediției din acest an: instituții publice, companii private și ONGuri, iar în ultima zi a Summitului Tinerilor va fi organizată Gala Tineretului din România, în parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului-România, în cadrul căreia se va anunța orașul care va deține titlul Capitala Tineretului din România 2020-2021.

Summitul Tinerilor v 4.0 este organizat de Guvernanța Capitalei Tineretului din România – Consiliul Tineretului din România (CTR), Grupul PONT, Federația Tinerilor din Cluj (FTC) și BCR – Banca Comercială Română, împreună cu Federația Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret din Iași – FONTIS și Primăria Municipiului Iași.

#rISeUp #Iași #CredeÎnOrașulTău #ICTR #SummitulTinerilor #V4.0 #ImagineazăCredeRevoluționează #FONTIS #PMI #CTRo #CTR #Cluj2015 #PONT #BCR

Ora

23 (Miercuri) 12:00 am - 27 (Duminica) 11:59 pm

Lasă un răspuns

X