august, 2019

15aug(aug 15)12:00 am18(aug 18)11:59 pmSlovenia - Ascensiune Triglav 2.864 m

Mai mult

Detalii eveniment

In apropierea granitei dintre Slovenia si Italia exista un paradis montan inca necunoscut pentru majoritatea turistilor carora le plac drumetiile montane.

Este vorba de Parcul National Triglav, o rezervatie naturala aproape neatinsa de mana omului, cu piscuri impunatoare, paduri seculare, cascade si lacuri parca desprinse din povesti, o conservare de exceptie a faunei si florei montane, pe scurt un adevarat paradis al iubitorilor de munte.

Numele Parcului National deriva de la Varful Triglav sau Monte Tricorno in italiana, cel mai inalt varf din Alpii Iulieni, dominand intreaga Slovenie cu inaltimea sa de 2864 de metri. Numele sau, „trei capete”, descrie forma sa aşa cum se vede de la poalele muntelui iar legenda spune ca varful a fost denumit dupa zeul slav Triglav, echivalentul Sfintei Treimi din ortodoxism. Triglavul este un simbol naţional, motiv pentru care forma stilizata a muntelui poate fi intalnita pe stema Sloveniei, cat si pe drapelul naţional. Se spune ca fiecare sloven are datoria sa-l urce macar o data in viata, aspect care este luat foarte in serios de sloveni, pe munte putand fi intalniti drumeti de la 10 la 70 ani.

Si pentru ca este un munte impresionant nu putem rata ocazia si vom merge sa il vizitam.
Asadar intre 15-18 august pasii ne vor purta catre Slovenia. Vom avea parte de cazare la inaltime (2515m), belvederi spectaculoase, de treceri succesive de etaje ….de la paduri, la pereti de piatra, la jneapan…la pietris ca apoi pe final sa ai impresia ca ai pus piciorul undeva pe Luna 🙂

Evenimentul este destinat adulților, fara rau de altitudine 🙂

Pentru mai multe detalii (program, echipament necesar, preț) nu uitați sa ne trimiteți un email la office@carpathis.ro sau telefon 0749.764.394 Costel (Lider Montan Internațional, Ghid Montan autorizat – membru activ în Societatea Ghizilor și Liderilor Montani).

#carpathis, #trekkinginTriglav, #drumetieadulti, #mountainleader, #outdoorevents, #outdoorhikking, #outdoorguide, #guidelife, #discoverSlovenia

Ora

15 (Joi) 12:00 am - 18 (Duminica) 11:59 pm

Lasă un răspuns

X