decembrie, 2019

04dec(dec 4)12:00 am06(dec 6)11:59 pmFestivalul Teodorenii 2019

Mai mult

Detalii eveniment

Avem onoarea de a vă invita să participaţi la Festivalul „Teodorenii”, organizat de Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” din Iaşi în perioada 4 – 6 decembrie 2019. Ediţia din acest an se desfăşoară sub genericul Roman istoric/ Istorii alternative.

Pornind de la semnificaţiile largi cuprinse de romanul istoric în general, sunt gândite acţivităţi şi comunicări ce extind aria cunoscută până acum ca fiind din arealul celor doi importanţi scriitori ieşeni, patroni spirituali ai manifestării. De asemenea, apelul la istoriile alternative va dinamiza şi mai mult atmosfera intelectuală a activităţilor programate în cele trei zile. Ca şi la precedentele ediţii, la eveniment vor fi prezenţi invitaţi de marcă atât din Iaşi, cât şi din ţară.

Festivalul „Teodorenii” este o manifestare iniţiată de Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” în anul 2014 şi organizată în parteneriat cu instituţii reprezentative din Iași. Scopul festivalului este celebrarea contribuției deosebite a celor doi frați Teodoreanu, Ionel și Păstorel, la viața culturală ieșeană şi a altor genuri în afară de ficţiunea literară clasică.

Programul complet și lista invitaților pot fi consultate pe site-ul dedicat evenimentului www.teodorenii.ro.

Vă așteptăm.

Ora

4 (Miercuri) 12:00 am - 6 (Vineri) 11:59 pm

Lasă un răspuns

X