noiembrie, 2019

16noi12:00 am11:59 pmEDUCare - Liber la educatie financiara

Mai mult

Detalii eveniment

Când le vorbim copiilor noștri despre bani ne limităm de obicei la a le spune cât de important este să facă economii. Sau le oferim bani pe post de „recompensă“ pentru 5 minute de liniște.
Educația financiară a copiilor nu ține însă doar de bani, ci mai degrabă are legătură cu formarea de convingeri și valori pentru viață.
Felul în care părinții noștri s-au raportat la bani, modul în care i-am auzit vorbind despre ei, îngrijorările pe care ni le-au transmis s-au impregnat în subconștientul nostru și ne-au setat atitudinea față de bani și câștig.
România este pe ultimul loc la alfabetizare financiară din Europa, doar 22% dintre noi avem un minim bagaj de cunoștințe financiare, iar asta se reflectă în propriile noastre vieți împovărate de rate și datorii și pline de alegeri neinspirate financiar.
Ce și când le spunem copiilor despre bani? Cum îi pregătim să devină adulți responsabili financiar? Cum să ne resetăm chiar noi, ca adulți, relația cu banii?
Te invităm să afli răspunsurile la întrebările de mai sus și să înveți să „predai“ lecții de educație financiară copilului tău la conferința Liber la educație financiară, care va avea loc pe 15 septembrie la Cluj-Napoca.
Speakerii evenimentului: Oana Moraru și Nicoleta Deliu

Invitat special: Gáspár György

Oana Moraru este consultant educațional și fondatoarea școlii private Helikon.

„Relația copiilor cu banii este echivalentă cu responsabilitatea lor pentru sinele viitor. Imaginea proprie în viitor se construiește când funcțiile executive ale creierului sunt bine stimulate și dezvoltate. A vorbi despre securitatea lor financiară sau starea de bine economică și socială este echivalent cu a vorbi acum despre atenția lor voluntară, despre autocontrol, planificare, prioritizare. Cele mai importante calități ale minții se formează din anii copilăriei timpurii și până la finalul adolescenței. Despre funcțiile executive ale minții vă invit să vorbim: cum se formează atenția, autocontrolul? Cum apare conștiința sinelui viitor și grija de azi – la copii- pentru viața lor de mâine? Cum este educația financiară un mijloc de a dezvolta acasă, în familie, responsabilitatea, concentrarea, planificarea și prioritizarea? Cum îl ajut pe copilul meu să fie mai conștient de nevoile lui de azi și de mâine?“ – Oana Moraru

Gáspár György este psiholog, autor și custode de povești de viață şi omul care a pornit #RevoluțiaRelaționalăÎnRomânia.

„Puterea psihologică a banilor – Fără doar și poate, părinții sunt cele mai influente modele în viețile copiilor, iar acest fapt este valabil și atunci când vine vorba despre puterea psihologică a banilor asupra lor. Pentru majoritatea dintre noi, anxietatea, frica și neliniștea sunt trăiri puternic împletite cu povestea banilor și ar putea reprezenta adevărate obstacole în calea succesului nostru personal și profesional. Aruncând o privire conștientă asupra poveștii pe care ne-o spunem despre bani și recunoscând credințele limitative referitoare la câți bani „merităm“, ne putem (re)câștiga stima de sine și încrederea în forțele proprii. Vom deveni astfel modele sănătoase atât pentru copiii noștri, cât și pentru generațiile viitoare. Vă aștept cu drag, să dezlănțuim împreună inteligența financiară din familiile noastre.“ – Gáspár György

Nicoleta Deliu este Head of Corporate Communications and Community Affairs, Președinte al Aspen Fellows Network a Institutului Aspen din România, urmează un program de MBA la Creative Leadership și a inițiat Școala de Bani – cel mai extins program de educație financiară pentru toate categoriile de vârstă din Romania.

„Au adulții nevoie să învețe cum să-și gestioneze bugetul personal? Inteligența financiară se cultivă la orice vârstă? De multe ori credem că doar copiii și tinerii trebuie să acumuleze cunoștințe financiare și să-și cultive o relație corectă cu banii. Însă experiența noastră în cel mai extins program de educație financiară din România ne-a arătat că și adulții au nevoie, în egală măsură, să înțeleagă că planificarea bugetului personal necesită timp, perseverență și disciplina de a respecta ceea ce am planificat. Nu e suficient să știm câți bani facem într-o lună și câti bani cheltuim, ci trebuie să trecem de la gândirea de pe o lună pe alta și să începem să mergem puțin mai departe, stabilind ce vrem să realizăm în șase luni sau în doi ani. Sau, în unele cazuri, să știm ce putem face atunci când cheltuielile ne depășesc veniturile într-o lună. Orice persoană sau familie poate să întâmpine pe parcursul vieții diferențe lunare între venituri și cheltuieli, iar «Școala de bani» vine în ajutorul celor care își doresc să obțină mai mult de la banii lor pentru a-și construi o viață mai bună.“ – Nicoleta Deliu

Moderatorul evenimentului este Alex Zamfir, blogger la Cel Mai Bun Tata și realizatorul emisiunii Tați în dialog la Itsy Bitsy.

Program eveniment

09:15 – 10:00 Înregistrări
10:00 – 10:50 Gáspár György
10:50 – 11:30 Nicoleta Deliu
11:30 – 12:00 Coffee Break
12:00 – 14:00 Oana Moraru

Prețuri și bilete

EARLY BIRD – 80 lei (între 1 iulie – 14 august)
STANDARD – 120 lei (între 15 august – 30septembrie)
LATE REGISTRATION – 150 lei (între 1 octombrie – 15 noiembrie).

Te aşteptăm alături de noi!

Ora

(Sambata) 12:00 am - 11:59 pm

Lasă un răspuns

X