octombrie, 2019

12oct12:00 am11:59 pmCălătoria fantastică a Maronei – Proiecție de gală

Mai mult

Detalii eveniment

Un film pentru toată familia! Calatoria fantastica a Maronei
Invitat: Olimpia Melinte
Cel mai nou film semnat de Anca Damian, “Călătoria fantastică a Maronei” intră în cinematografele din toată țara din 4 octombrie. Filmul, o coproducție România- Franța- Belgia, este al treilea lung-metraj de animație dupa “Crulic – drumul spre dincolo” și “Muntele magic”.
Pelicula ne dezvaluie un basm modern despre dragoste necondiționată și sacrificiu. Micuța cățelușă Marona, cu nasul în formă de inimă, născută în urma unei povești de iubire dintre un dog argentinian și o metisă atragătoare, lasă urme profunde în viețile stăpînilor care, rând pe rând, o primesc în familiile lor.
„Povestea mi-a dat ocazia să explorez noi modalități de exprimare cinematografică, mi-am propus să ofer publicului o experiență unică la nivel vizual. Când am inceput sa lucrez la acest film am simțit că, sub aspectul unei “povești de familie” pot transmite un mesaj mai profund. A vedea lucrurile prin ochii unui câine este similar cu a te uita în oglindă pentru a privi adevărul în față. Destinul Maronei este în același timp simplu, esențial, individual și universal. Trăiește în prezent, bucură-te de lucrurile mici, acestea sunt adevărate “lecții de fericire” pentru oameni din partea unui câine”, a declarat Anca Damian.
„Filmul este în egală măsură captivant și amuzant, localizat la intersecția dintre arta vizuală și muzică. Râdem și plângem și, în final, necondiționat, simțim iubirea și tandrețea la care toti visam”, a mai adaugat regizoarea.
Pelicula a avut premiera internațională în luna iunie, la Annecy, cel mai mare Festival de Film de Animație din lume, unde filmul a fost inclus în competiția oficială.
Vocile din varianta dublată a filmului au fost împrumutate de actorii: Olimpia Melinte, Marius Manole, Alexandru Potocean, Medeea Marinescu, Maya Burneci, Mariuca Enache, Petru Lupu, Virginia Rogin, Madalina Craiu, Anghel Damian, Alexandru Bogdan, Irina Antonie si Ilona Brezoianu.
Scenariul este semnat de Anghel Damian si este produs de Aparte Film, Sacrebleu Production si Minds Meet.
Bilete pe www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului.

Ora

(Sambata) 12:00 am - 11:59 pm

Lasă un răspuns

X