Toma Coconea – locul 10 la Red Bull X-Alps 2013

Toma Coconea, inscris in cea mai grea competitie de adventure din lume, Redbull X-Alps 2013, a incheiat vineri, 19 iulie 2013, competitia la Monaco pe locul 10 din cei 30 de participanti. Romanul pornise in cursa ca favorit, dupa ce la ultimele doua editii reusise performanta de a urca pe locul al doilea, dar o serie de ghinioane l-au impiedicat sa-si atinga obiectivul. Toma Coconea a strabatut Alpii timp de 12 zile iar, vineri, in a 13-a zi din concurs, a aterizat la Monaco.  

Ca de fiecare data, romanul a dat dovada de o ambitie de fier: a cucerit creste inzapezite, a alergat prin ploaie, a zburat in ciuda curentilor nefavorabili si a dormit sub cerul liber la peste 2.000 de m altitudine. Desi putin mediatizat in Romania, Toma Coconea a fost sustinut foarte mult de fani pe internet. Atat zecile de mesaje de incurajare, cat si sprijinul celor care l-au insotit, l-au ajutat pe roman sa termine competitia.  

Joi, 18 iunie 2013, Toma Coconea a ajuns la punctul de control cu numarul 10, finalul real al cursei, amplasat la 2 km de Monaco si de platforma oficiala de aterizare. La cativa kilometri de finish, romanul a fost intampinat de suporterii sai, care au alergat cu el pana la final. Sportivul roman a fost singurul concurent care a avut parte de o primire „de erou”, organizatorii fiind impresionati de reactia romanilor care l-au sustinut pe Coconea. Site-ul oficial al concursului a publicat o stire in care descria „scenele incredibile” din finalul cursei. Un convoi de 20 de masini si fani fluturand steagurile Romaniei au parcurs impreuna cu Toma ultimii 10 km din cei 130 parcursi joi de sportiv, fara pauze de odihna.  

Cunoscut deja printre atletii din intreaga lume ca „omul fara splina” deoarece poate alerga fara intrerupere pe distante foarte lungi, sportivul a reusit si de aceasta data sa impresioneze intreaga lume. Toma Coconea este singurul roman care a participat vreodata la X-Alps, o competitie extrem de dura, la care se scriu anual peste 7.000 de sportivi din intreaga lume, insa doar 30 sunt selectati. De altfel, Coconea a fost prezent la toate cele 6 competitii si are in palmares doua titluri de vicecampion, obtinute in 2007 si 2011.  

Felicitari si din partea echipei InOras.ro! Merita sa ne mandrim cu astfel de romani! 

Sursa: www.ampress.ro

Search

aprilie, 2024