26 de ani de Usain Bolt

Zilele acestea sarbatorim multi sportivi prezenti la Olimpiada de la Londra ce s-a incheiat recent. Pe lista noastra astazi se afla „fenomenul” Usain Bolt, atletul jamaican ce sfideaza legile fizicii si depaseste limitele umane.

La 12 ani Bolt era deja cel mai rapid elev din scoala la proba de 100 de metri. Desi s-a inscris in echipa de cricket in liceu, antrenorul l-a trimis pe pista de alergare, remarcandu-i viteza. Primele competitii le-a avut in 2001, iar de atunci nu s-a mai oprit (nici la propriu, nici la figurat).

In 2008 a devenit primul atlet, dupa Carl Lewis, care a cucerit medaliile de aur la proba de 100 de metri, 200 de metri si 4 x 100 de metri stafeta la Olimpiada de la Beijing. Insa partea cu adevarat socanta este ca a doborat recordurile mondiale la toate cele 3 probe.

Binenteles, aceleasi trei medalii de aur le-a cucerit si patru ani mai tarziu, la Jocurile Olimpice de la Londra. Si daca nu era de ajuns, in acest an si-a batut recordul mondial la 100 m si la 4 x 100 metri stafeta (alaturi de Nesta Carter, Michael Frater si Yohan Blake).

Ne intrebam oare pana unde poate merge Usain Bolt in ritmul asta? Defapt pana unde poate alerga? Ramane sa vedem in viitorul apropiat. Pana atunci… La multi ani, Usain!

Search

septembrie, 2024