Spectacol caritabil de teatru – „Domnul C”

In luna decembrie 2012, trupa de teatru „DIFAINII” din cadrul Centrului DIFAIN CSA (aflat sub coordonarea Directiei de Asistenta Comunitara a Primariei Municipiului Iasi), impreuna cu Asociata BROOKS si colaboratorii organizeaza piesa de teatru  „Domnul C”.

Astfel, in perioada 7 – 22 decembrie 2012, se va derula proiectul „Vis de Craciun”, prin care organizatorii va invita sa le fiti alaturi pentru a putea oferi copiilor din medii defavorizate un alt fel de cadou de Craciun: o piesa de teatru! Prin aceasta activitate, trupa de teatru „DIFAINII” incearca sa promoveze o idee a schimbarii lumii in care traiesc si doresc sa impartaseasca celor din jur ideea ca a darui adesea inseamna a-i invata pe altii sa faca la fel.

Obiectivele proiectului „Vis de Craciun” vizeaza oferirea, cu ocazia sarbatorilor, a unor cadouri spirituale inedite copiilor din casele de copii sau centrelor de zi din Iasi, informarea colectivitatii locale cu privire la tipurile de activitati desfasurate de Centrul Difain CSA, diseminarea informatiilor referitoare la programul de Art-terapie din care trupa de teatru face parte si, nu in ultimul rand, strangerea de fonduri ce vor fi folosite in scop caritabil, de Craciun.

Piesa de teatru „Domnul C” este un spectacol realizat de dna. Nicoleta Emacu, psiholog si coordonator de activitate al Centrului DIFAIN CSA, cu spijinul deosebit al Palatului Copiilor Iasi, prin implicarea cadrelor didactice (dna. Ana Hegyi Purice, profesor de teatru si dna. Sorina Paduraru, profesor al Centrului de Estrada) si a bazei materiale. Varstele micilor artisti sunt cuprinse intre 7-14 ani. Decorul unic este realizarea artistilor ieseni Claudia Gherghel si Adrian Mirzac, voluntari in cadrul centrului Difain CSA.  Armonizarea sugestiva dintre text, muzica si dans reprezinta viziunea dnei. Nicoleta Emacu, pusa in scena cu sprijinul dnei. Ana Hegyi Purice.

Programul reprezentatiilor:

  • 7 decembrie, ora 16:00, la Institutul Cultural Francez – spectatori invitati vor fi copiii de la Casa de Copii din Bucium;
  • 8 decembrie, ora 11:00, la Centrul de copii „Sf. Nicolae” din Ciurea;
  • 14 decembrie, ora 17:00, la Ateneul Tatarasi;
  • 16 decembrie, ora 14:00, Carrefour Era;
  • 19 decembrie, ora 17:30, Hala Centrala;
  • 22 decembrie, ora 12:00, Carrefour Felicia. 

Evenimentul „Vis de Craciun” va pune accentul pe povestea „Domnului C”, care va trezi in sufletele copiilor admiratia fata de tot ce este nobil si maret, educand modestia, optimismul, necesitatea vietii in colectiv si a relatiilor corecte dintre membrii unui grup. Toti cei care doresc sa fie cuprinsi de Spiritul Craciunului sunt asteptati la teatrul realizat de cei mai „naturali actori”- copiii, beneficiari ai Centrului DIFAIN CSA.

Search

septembrie, 2024