Jay Z compune muzica filmului Great Gatsby

Implicarea lui Jay Z in realizarea coloanei sonore a filmului „Great Gatsby” a fost facuta, in sfarsit, oficiala. Participarea artistului a fost confirmata de catre producatorul si cantaretul Jeymes Samuel de la The Bullitts, care a anuntat pe contul sau de Twitter ca lucreaza impreuna cu Jay Z la muzica din filmul produs de Baz Luhrmann. De altfel, primul trailer al filmului are pe fundal melodia „No church in the wild” a lui Jay Z si Kanye West, si prezinta varianta stilizata a New York-ului din anii ’20 cu petreceri, dans, alcool si muzica hip-hop.  

Regizorul Baz Luhrman este celebru pentru abilitatea sa de a imbina decoruri spectaculoase cu o muzica greu de uitat pentru cinefili. In „Romeo + Juliet”, adaptarea dupa Shakespeare lansata in 1990, Luhrman a folosit muzica celor de la Radiohead, iar in „Moulin Rouge!” , pe cea a Madonnei. Astfel, era normal ca noul sau film sa pastreze aceeasi amprenta a originalitatii, regizorul folosindu-se de melodii contemporane, de la hip-hop pana la rock alternativ, pentru a ilustra lumea jazz-ului din anii 1920.  

Pelicula „Great Gatsby”, adaptata dupa romanul lui F. Scott Fitzgerald, in care joacă Leonardo DiCaprio, Carrey Mulligan si Tobey Maguire, se va lansa in cinematografele din SUA in luna mai a acestui an.  

Sursa: www.cinemarx.ro

Search

septembrie, 2024