51 de ani de Axl Rose

William Bruce Rose, Axl Rose este un muzician american. Este solistul si singurul membru original din componenta trupei de hard rock Guns N’ Roses, alaturi de care s-a bucurat de succes si recunoastere la sfarsitul anilor 1980 si inceputul anilor 1990, disparand apoi din ochii publicului pentru cativa ani.

 

Mutat in Los Angeles, Rose s-a alaturat trupei Rapidfire, alaturi de care a inregistrat un disc demonstrativ de patru piese in 1983. Dupa dezbinarea grupului, s-a alaturat formatiei „L.A. Guns”. In 1985, Rose si fostul sau coleg de trupa, Tracy Guns, au format Guns N’ Roses, unind cele doua formatii din care faceau parte, „Hollywood Rose” si „L.A. Guns”. In iunie, dupa mai multe schimbari in alcatuirea trupei, aceasta era compusa din Rose, chitaristii Slash si Izzy Stradlin, basistul Duff McKagan si tobosarul Steven Adler.

 

In 1987, Guns N’ Roses au lansat albumul de debut „Appetite for Destruction”. Cu toate ca materialul a fost laudat de criticii muzicali, a avut parte de un start comercial slab. Totusi, datorita turneelor neincetate si succesul urias al piesei „Sweet Child of Mine”, albumul s-a ridicat pana pe prima pozitie a clasamentului american in august 1988. Pana in momentul de fata, „Appetite for Destruction” s-a vandut in 28 de milioane de copii in toata lumea, dintre care 18 milioane in Statele Unite, devenind cel mai bine vandut album din toate timpurile in SUA.

 

In 2008, la cincisprezece ani de la ultimul lor album, Guns N’ Roses au lansat „Chinese Democracy” exclusiv prin comerciantul de produse electronice Best Buy. In octombrie 2011, Guns N’ Roses au participat la „Rock in Rio 4”, inaintea inceperii unui turneu pe continentele Americane, printre care primul turneu in Statele Unite din ultimii cinci ani.

 

Echipa InOras.ro ii ureaza „La multi ani” si cat mai multe turnee de succes!

Search

octombrie, 2024