Medalii de aur si argint pentru gimnastii romani la Doha

Gimnastii romani ne-au facut extrem de mandri de ei zilele acestea, obtinand patru medalii de aur si doua de argint in cadrul FIG World Challenge Cup de la Doha, Qatar. Vineri, in ultima zi de concurs, Romania a primit 3 medalii de aur prin Larisa Iordache la barna, Diana Bulimar la sol si Andrei Munteanu, la paralele, in timp ce Larisa Iordache a mai obtinut si o medalie de argint la sol, iar in prima zi a finalelor Flavius Koczi obtinuse aurul la sol, iar Larisa Iordache – argint la sarituri. Astfel, sportivii romani au cucerit, la Doha, o treime din trofeele puse in joc –  4 locuri I si 2 locuri secunde.  

Primul succes al zilei in concursul feminin a revenit romancei Larisa Iordache, invingatoare detasata la barna cu o nota excelenta – 15,500, din dificultate 6,7, cea mai mare din intreaga competitie feminina. Cealalta finalista din tara noastra, Diana Bulimar, s-a situat pe 4, cu 14,350.  

Disputat in premiera pe noul podium, model care va fi prezent la marile competitii de acum, Antwerp Apollo, concursul la sol feminin a prilejuit o dubla victorie pentru reprezentantele Romaniei, Diana Bulimar castigand aurul, cu 14,675, iar Larisa Iordache – argintul, cu 14,425. Finala a fost deschisa de Iordache, care a pus bara punctajului foarte sus, cu o dificultate maxima pentru aceasta competitie, 6,1.  

Surpriza delegatiei romane, asteptata totusi, dupa ce la prima editie a Jocurilor Olimpice pentru tineret de la Singapore a castigat titlul la inele, Andrei Muntean s-a autodepasit, de data aceasta la paralele, cu o nota, 15,225, mai buna cu mai mult de un punct fata de calificari (14,200), ocupand primul loc in finala. De altfel, el a ilustrat cel mai bine, alaturi de Bulimar si Iordache, schimbul de generatii pentru noul ciclu olimpic.  

FIG World Challenge Cup de la Doha este o competitie internationala dotata cu premii de 50.000 dolari, in cadrul careia participa 150 de gimnasti si gimnaste din 36 de tari. Cupa Mondiala de la Doha reprezinta un excelent prilej de verificare in apropiata perspectiva a Campionatelor europene de la Moscova (17-21 aprilie 2013). 

Sursa: www.libertatea.ro
Sursa foto: www.trvnews.ro

Search

septembrie, 2024