45 de ani de Michael Schumacher

Michael Schumacher (n. 3 ianuarie 1969, Hürth-Hermühlheim, Republica Federală Germania) este un pilot de Formula 1. Statistic, prin prisma celor șapte titluri mondiale câștigate, a celor 91 de victorii, 68 de pole position-uri și 76 de cele mai rapide tururi, Michael Schumacher este considerat drept cel mai bun pilot de Formula 1 din toate timpurile.

În 2006, în urma unui sondaj efectuat de FIA, Michael Schumacher a fost votat de către fanii Formulei 1 drept cel mai popular pilot care a evoluat vreodată în acest sport.

Faptul că de-a lungul carierei a încântat privirile spectatorilor și telespectatorilor cu evoluții de senzație, dar pe de altă parte a fost și implicat într-o serie de scandaluri cauzate de pilotajul său, Michael Schumacher este unul dintre acei oameni pe care ori îl iubești ori îl urăști.

Este căsătorit cu Corinna și are doi copii, Gina Maria și Mick.

Michael Schumacher nu provine dintr-o familie bogată precum majoritatea piloților de Formula 1. Tatăl său a fost constructor, dar care se ocupa și de circuitul de karting din Kerpen, de aici pasiunea lui Michael pentru curse, iar mama sa a fost muncitoare într-o cantină. Tatăl lui l-a pus să aleagă dintre judo și karting, iar el a ales kartingul. De aceea doar talentul l-a dus în Formula 1, Formula Koening, Formula Ford, Formula 3 si Campionatul Mondial de Sport Prototip. Marea sa șansă s-a numit Willi Weber, actualul său manager, care l-a acceptat pe Michael în echipa sa de Formula 3 în schimbul numirii sale ca manager pentru o durata foarte lungă de timp, Weber fiind conștient de talentul lui Michael.

La sfârșitul sezonului 2012, Michael a anunțat că se retrage definitiv din Formula 1. Chiar dacă a primit oferte și pentru sezonul 2013 de la echipa Sauber F1, sau de la Producătorul de pneuri Pirelli, Michael nu mai dorește să facă parte din fenomenul Formula 1. Până acum, este primul sportiv ce a adunat mai mult de un miliard de dolari în cariera sa.

La mulți ani, Michael Schumacher și însănătoșire grabnică!

Sursă (date+fotografie): wikipedia.org

Acest articol a fost scris de pe un laptop DELL, de la partenerii nostrii, Madd Electronics.


Search

septembrie, 2024