Cosmote România a investit 5000 de euro in recuperarea copiilor cu nevoi speciale din Iasi

In cadrul Fundatiei Serviciilor Sociale Bethany din Iasi functioneaza, din octombrie 2012, un centru de recuperare care ofera servicii gratuite copiilor cu dizabilitati ce provin din familii cu posibilitati materiale reduse. Centrul a fost amenajat si dotat exclusiv din fonduri private, rezultate in urma a numeroase campanii si evenimente de caritate. In continuare, sustinerea serviciilor se face in proportie de peste 80% din fonduri provenind atat de la firme si companii, cat si de la persoane fizice care isi doresc sa ii ajute pe acesti copii.

 

In perioada iulie 2013 – ianuarie 2014, Cosmote Romania a oferit o sustinere financiara importanta pentru functionarea centrului de recuperare, in valoare de 5000 euro. Astfel, in aceasta perioada, cu sprijinul Cosmote Romania, 30 de copii cu dizabilitati neuro-psiho-motorii si familiile acestora din judetul Iasi au beneficiat gratuit de servicii de terapie integrate, dupa cum urmeaza: 426 sedinte de logopedie, 395 sedinte de kinetoterapie, 9 sedinte de terapie ocupationala, 6 sedinte de educatie parentala, doua intalniri de grup suport pentru parinti si un eveniment special dedicate copiilor. In cadrul programului de instruire pentru părinți au fost organizate 6 sesiuni de educatie parentala pe tematici care au vizat educatia pozitiva, stresul, comunicarea in familie si modalitati de invatare prin joc.

 

“Suntem recunoscatori pentru investitia pe care Cosmote Romania a ales sa o faca in cadrul programului nostru, cu atat mai mult cu cat vedem ce impact major are terapia personalizata asupra starii de sanatate a fiecarui copil care se confrunta cu probleme medicale dintre cele mai grave. Dizabilitatea este o trauma atat pentru copil, cat si pentru parinte, iar toate eforturile pe care le facem – atat noi, cat si partenerii nostri – cu scopul de a sprijini recuperarea si integrarea copiilor aflati in astfel de situatiii necesita o sustinere continua si un angajament de lunga durata. In acest context, angajamentul facut de Cosmote Romania pentru sustinerea acestui program in perioada iulie 2013-ianuarie 2014 a fost extrem de valoros pentru noi si pentru beneficiarii nostri.” – a declarat Diana Păiuș, manager zonal al Fundatiei Serviciilor Sociale Bethany.

 

Parteneriatul intre Cosmote Romania si Fundatia Serviciilor Sociale Bethany s-a aflat la prima editie anul acesta, fiind posibil in cadrul programului CSR “Mesaje de iubire”. Încă de la lansarea programului în 2008, COSMOTE România a oferit în primele 4 ediţii un total de 185.000 euro către 17 organizaţii non-guvernamentale implicate în îngrijirea copiilor. Scopul programului vine ca răspuns la necesitatea de a proteja şi ajuta copiii, aceştia fiind viitorul societăţii în care trăim.

„Accesul la servicii de sănătate este un drept de care, din nefericire, nu toți copiii pot beneficia – iată un subiect de maximă importanță, actualitate și complexitate și o idee în fața căreia nu am putut rămâne indiferenți. Ideea unui centru de recuperare care ofera servicii gratuite copiilor cu dizabilitati ce provin din familii cu posibilitati materiale reduse este salutară și ne bucurăm că am putut să ne alăturăm viziunii profund umanitare”, a declarat Ruxandra Vodă, Director Comunicare România.

 

 

 

Pentru detalii vă rugăm să ne contactaţi la sediul Fundaţiei Serviciilor Sociale Bethany, biroul zonal Iaşi, str. Varianta Uzinei nr.1 sau la tel/fax 0232 278 535, 0766 680246, persoană de contact Georgiana Vieru, coordonator PR şi Fundraising: georgiana.vieru@bethany.ro.

 

 

Despre Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany

Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany este o organizaţie non-guvernamentală şi non-profit care urmăreşte îmbunătăţirea vieţii persoanelor dezavantajate, în special a copiilor şi a familiilor, oferind servicii sociale şi promovând practici profesioniste în asistenţa socială.

Cu 19 ani de activitate în România, programele noastre vizează în special prevenirea separării copilului de familia biologică, promovarea unor practici profesioniste în lucrul cu copiii cu nevoi speciale sau care provin din medii dezavantajate (centre de

plasament, centre de reeducare sau penitenciare, familii defavorizate), şi nu în ultimul rând  promovarea voluntariatului ca modalitate de implicare în viaţa comunităţii. 

Search

noiembrie, 2024