Pentru ca sa le faca o seara deosebita invitatilor, mirii pot aduce dansatori profesionisti, de muzica de societate, dansuri populare, dansuri orientale, dupa preferinte. Chiar se pot aduce si cantareti cunoscuti, daca bugetul va permite. De obicei, aceste momente se fac atunci cand se fura mireasa, in timpul in care ea nu e la nunta.
In cadrul nuntii mele am adus doua perechi de copii cu varsta in jur de 10-12 ani care participau la concursuri, faceau dansuri de societate de ani buni, din cadrul clubului de dans unde am facut cursurile. Pretul a fost modic (500 lei) dar impactul reprezentatiei lor asupra invitatilor a fost nemasurabil. Toti copiii prezenti au fost incantati, se implicau si ei. Cand socrii mei au auzit de aceasta idee au spus ca va fi doar o cheltuiala in plus, dar dupa ce au trait acele momente si-au schimbat ideea, nu si-au imaginat ca ar putea fi asa frumos. Copiii erau costumati, fetele aveau rochite colorate, flori in par, au dansat pe 6 melodii, un colaj facut de ei cu 6 stiluri de dans diferite: vals lent, vals vienez, cha cha, salsa, jive, tango.
Poate fi folosit acest moment de preferat intr-un moment cand toti sunt pe ringul de dans sau cand sunt putini si doriti sa revigorati ringul. S-ar putea ca in al doilea caz invitatii sa nu aiba curaj sa vina cand este anuntat concursul. Nu este bine sa aveti “timp mort”, sa se stea, sa nu se danseze, decat in cel mai nefericit caz in momentul in care se mananca sau face pauza formatia. Domnisoarele de onoare, cavalerii trebuie sa se ocupe cu atragerea invitatilor la dans ,dar si mirii trebuie sa danseze toata noaptea.
La nunta mea am facut concurs de dans, am facut un colaj de melodii ce cuprindea diferite stiluri: Doris Day – Che sera, sera (vals), Shakin’ Stevens – You shake me up (jive), Carlos Gardel – Por un cabeza (tangoul din filmul Scent of a woman), Kaoma – Lambada, Chubby Cheker – Twist again.
Ca premii am facut diplome colorate cate una pentru fete si pentru baieti, haioase, cu desene gen caricatura si am luat papucei de casa cu animale, colorati cu vacute, cu coarne am luat marimi diferite, mai mari si mai mici pentru fete si baieti.
Au fost foarte incantati invitatii, mai ales cei care au castigat concursul. Am deliberat noi, mirii, dar si parintii, nasii.
In ceea ce priveste jocurile, se poate face in urmatorul fel : o domnisoara de onoare se poate ocupa, sa aleaga vreo 7-9 invitati, care trebuie sa aduca din sala diferite obiecte ca: o furculita, o curea, un mop, un trandafir, un pantof rosu sau de alta culoare, sau diferite obiecte, se pot face runde si cine ajunge ultimul la fiecare runda iese din joc. La ultima runda vor ramane vreo 3 -4 persoane. Acestea trebuie sa aduca mireasa care se ascunde pe undeva , la bucatarie, in alta incapere. Cine o gaseste si o aduce castiga ceva: o jucarie de plus amuzanta. Trebuie sa va ganditi si sa puneti la punct detaliile daca va surade ideea.
Un alt concurs poate fi pentru mame, pentru soacra mare si pentru soacra mica.
Li se da mamelor un cos cu petale de flori si li se spune ca pe doua petale scrie: fetita si baiat. Care din mame va gasi prima o petala cu inscriptie va fi cea mai iubita bunica. Si ele se apuca de cautat si cauta, si cauta, pentru ca fiecare vrea sa fie cea mai iubita bunica. La un moment dat moderatorul, solistul formatiei le opreste din cautat si le spune: “Stimate doamne, dumneavoastra oare nu stiati: copiii nu se iau din flori ?” Si invitatii se amuza copios.