Sfaturi pentru pregatirea nuntii – Idei pentru cununia religioasa

In ceea ce priveste casatoria religioasa, la ortodocsi ma refer, daca vreti sa fie o slujba memorabila, trebuie sa angajati persoane din cor sa va cante. O persoana costa cam 30 lei si ca totul sa sune bine, trebuie sa fie minim 9 persoane prezente. Ma refer acum la o biserica de cartier. Cand se intra in biserica, corul incepe sa cante. Este chiar impresionant si va fi o slujba deosebita, memorabilia pentru toti. De obicei slujba dureaza o ora- o ora si jumatate, depinde de parinte.
Slujba va fi platita de catre nasi, de obicei se da cat se doreste (cam 150 lei), plus corul.
In timpul slujbei cand mirii, nasii si parintele merg in jurul mesei si se canta „Isaiaa dantuieste” se arunca cu bomboane prin biserica. Trebuie desemnat cineva responsabil din timp.
Optional se poate desemna o fetita din familie sau cunostinte care poate arunca pe jos petale de trandafiri sau alte flori, inaintea tuturor care vor intra.
Un alt detaliu il reprezinta covorul pe care vor sta mirii si nasii. Se obisnuia sa se aduca un covor nou, unul pe care trebuie sa incapa toti 4, apoi se lua covorul acasa sau se dona bisericii. Unii prefera sa nu se mai complice, oricum biserica pune covor in fata si asa.
Daca vreti sa aveti poze frumoase, sa va distrati, sa va simtiti bine, la iesirea din biserica puteti elibera porumbei. Va garantez ca invitatii de toate varstele vor fi incantati, la fel si voi. Nu este deloc scump, sunt diferite pachete, pretul difera in functie de numarul de porumbei eliberati si de numarul de porumbei cu coada rotata cu care veti face poze. Este ceva incredibil de frumos si chiar accesibil tuturor. Un pachet mediu ajunge la 300 lei.
Inainte cu 6 luni de nunta se merge la biserica si se vorbeste cu parintele sau cu persoana responsabila de rezervarea orei, datei pentru cununia religioasa.
Exista un registru unde se trec toate datele, orele. Inainte de acest lucru ganditi-va bine la ce ora doriti sa fie slujba pentru a va ramane timp pentru sedinta foto, sa aveti lumina, sa mai fie soare.

Search

aprilie, 2024