Meniul la nunta este un aspect foarte important, mai ales cand vine vorba de satisfactia invitatilor vostri. Iar tortul de nunta e poate cel mai asteptat si mai dulce moment culinar al serii.
O data cu trecerea anilor, dorinta mirilor de a face nunta cat mai fastuoasa s-a tradus si prin importanta acordata momentului in care se aduce tortul in sala. Artificii, lumini,muzica, fiecare sunt atent selectionate pentru ca totul sa fie perfect.
Tortul mirilor e un motiv ca maestrii cofetari sa se intreaca in talent pentru a face pe plac mirilor si a ii impresiona. Marimea, culoarea, forma, ornamentele, aromele, toate variaza in functie de maiestria bucatarului si preferintele mirilor.
In plus, alegerea tortului trebuie sa fie in ton cu tema decorativa aleasa pentru nunta. Nu numai ornamentele pentru sala si florile pot fi asortate, ci si tortul vostru. Orice culori va alegeti sa predomine, ele pot fi armonios imbinate si pe tortul de nunta. De exemplu, daca culoarea nuntii este rosu, tortul poate fi alb ornat cu trandafiri rosii sau inimi rosii. In functie de sezon, se pot folosi si florile anotimpului pentru a da o imagine speciala tortului.
Forma si marimea tortului se aleg de obicei in functie de numarul de invitati, dar si de modelele pe care cofetaria le poate pune la dispozitie. Platouri rotunde suspendate pe suport, platouri patrate, in forma de inima, flori, cub, chitara sau orice alte inovatii pe care mirii si le doresc si pe care cofetarii pe pot realiza. E nevoie doar de multa imaginatie. In ultima vreme, pe langa clasicele ornamente florale din zahar, tehnologia permite din ce in ce mai multe, cum ar fi imprimarea unei poze direct pe tort cu fericitii tineri.
Reteta tortului o veti alege impreuna la cofetarie, unde veti avea cea mai dulce sarcina din pregatirea nuntii: degustarea. Ciocolata, vanilie, frisca, fructe, culoare, toate va vor pune la incercare pentru a alege o reteta care sa va placa nu numai voua, dar si invitatilor vostri. Cel mai bine ar fi sa evitati folosirea ingredientelor mai exotice (mai sunt oameni care pot face alergie de la anumite ingrediente, de ex. nuca de cocos, alune, stafide etc.)
Desigur, la majoritatea nuntilor, nelipsite sunt figurinele mire-mireasa de pe tort, care mai de care mai ingenioase si mai amuzante, de la cele clasice la cele in care mireasa alearga dupa mire sau il tine sub papuc. Din zahar sau din plastic, ele sunt o metoda de a personaliza tortul si de a il transforma in vedeta culinara a petrecerii.
Obiceiul e ca mirii sa taie impreuna prima felie de tort si mai apoi chelnerii sa imparta la mese pentru fiecare invitat cate o bucata. In functie de dispozitia si caracterul mirilor, o data cu taierea tortului poate sa inceapa o bataie cu frisca in toata regula, cel putin intre miri. E amuzant si aduce un zambet garantat pe buzele invitatilor.
Va las, in continuare, sa va minunati si sa va inspirati din cele mai ciudate si mai originale torturi de nunta.