Bridge Delivery Iași 2024

Festivalul anti-depărtare, Bridge Delivery, va avea loc în Iași în perioada 20-22 septembrie 2024. Ediția de anul acesta va însemna inaugurarea celei mai mari Galerii de Artă Urbană din zona Moldovei prin finalizarea pictării Pasajului „Octav Băncilă”, numeroase activități, ateliere și concerte în zona Fabricii de Țigarete și în Parcul „Octav Băncilă”.

Timp de trei zile, publicul va avea oportunitatea de a explora și de a se bucura de un program consistent, format din zeci de activități gratuite: ateliere de creație, dezbateri, expoziții, demonstrații de skate și baschet, robotică, chimie, ateliere muzicale, pictură, dans, instalații de artă și multe altele. Pe scenele din Parcul „Octav Băncilă” și din zona Țigarete vor concerta trupe precum Norzeatic&Qinta Spartă, TEIU, Balkan Taksim, SHE, Jazzify, Arhaic Beats, Trupă&Suflet, dar și trupe tinere ieșene precum Attica, Mars sau Dji locali.

Bridge Delivery-social media

Tot în program sunt cuprinse mai multe momente dedicate generației Z, o direcție importantă a festivalului fiind apropierea orașului de tineri prin activități prietenoase cu nevoile lor. Mai mult de atât, artiști din Italia și Ucraina aflați la Iași în rezidență artistică vor contribui la animarea spațiilor prin lucrări murale și performance-uri de dans.

Noua Galerie de Artă Urbană va transforma spațiul public într-un loc de întâlnire și expresie artistică, reflectând viziunea și creativitatea zecilor de artiști muraliști invitați, din țară și din străinătate, printre care Alcaz, Alexandra Floarea, Bogdan Ciobanu, Dumitrița Gurău, Frag.menta, Habliuc Paula, Harcea Pacea, Irina Munteanu, Kraita317, Linkhg, Macedonsky, OHBOY (Kaps Crew), Pisica Pătrată, Pulsar Sinaps (Kaps Crew), Roksolana, TTG Crew, Yulia Abramova.

Bridge Delivery (episod special al festivalului Street Delivery) vizează transformarea spațiului public prin artă și redarea acestuia către oameni, propunând soluții de regenerare și raportare. Cel de-al treilea episod din zona Pasajului „Octav Băncilă” este cel mai mare de până acum, fiind organizat de Asociația Artipic și Fundația Cărturești. Programul complet al festivalului se poate consulta aici: https://artipic.net/news/program-bridge-delivery/

Bridge Delivery 2024 beneficiază de sprijinul financiar al Primăriei Municipiului Iași, European Festivals Fund for Emerging Artists, Culture Moves Europe, programe co-finanțate de Uniunea Europeană și de Kaufland România.

Bridge Delivery este un proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Alte detalii despre program și festival le găsiți pe paginile de Facebook Street Delivery Iași și Artipic Association.

Search

septembrie, 2024