Zilele Centrului de Cultură „George Apostu” – 2024

Muzeul de Artă din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași, în calitate de partener al Centrului de Cultură „George Apostu” din Bacău, anunță derularea unei serii de evenimente ce marchează cea de-a treia etapă a proiectului Zilele Centrului de Cultură „George Apostu” – 2024 (Constanța – Bacău – Iași).

Astfel, expoziția de pictură și sculptură „Patrimoniu – valoare și valorizare”, deschisă în perioada 14 iunie – 30 iunie 2024, oferă publicului ocazia de a descoperi o colecție impresionantă de opere de artă din patrimoniul Centrului, semnate de George Apostu, Geta Caragiu, Nicolae Fleissig, Alexandru Gheorghiță, Napoleon Tiron, Min-Chin Tung, Aurel Vlad, Gheorghe Zărnescu, Marin Gherasim, Florina Breazu, Vasile Tolan, Vladimir Palamarciuc, George Mircea, Timotei Bătrânu, Mihai Chiuaru, Mariana Papară, Ilie Boca, Alexandru Macovei, Andreea Palade Flondor, Liviu Nedelcu, Dan Palade Flondor, Ion Văsâi, Victor Cuzmenco, Tudor Zbârnea, Gabriela Culic. Aceste lucrări sunt rezultatul activităților culturale desfășurate de-a lungul celor peste 30 de ani de existență a Centrului de Cultură „George Apostu” Bacău, incluzând donațiile artiștilor participanți la expozițiile personale și de grup, precum și lucrările create în cadrul Simpozionului Internațional de Sculptură „George Apostu” (1994 – 1998) și Rezidenței Internaționale de Sculptură „Albastru” (2017-2019).

Zilele Centrului de Cultură „George Apostu” - 2024

Vernisajul va avea loc vineri, 14 iunie 2024, ora 17.00, la Palatul Culturii din Iași, în spațiul muzeal al Muzeului de Artă, expoziția fiind prezentată de criticul de artă dr. Maria Bilașevschi și prof. univ. dr. Petru Bejan.

Pentru a oferi o perspectivă profundă asupra vieții și operei sculptorului George Apostu (1934 – 1986), în holul de la intrarea în sala „Henri Coandă” de la Palatul Culturii, va putea fi vizitată expoziția de fotografie „George Apostu – inedit”, realizată de regretatul istoric de artă Mihai Oroveanu.

Cu această ocazie va fi prezentată și colecția de produse culturale, ce poartă marca Centrul de Cultură „George Apostu”, adevărate branduri intrate în patrimoniul spiritual local și național, unul dintre acestea fiind revista „Vitraliu”, care nu doar consemnează un destin instituțional, ci deschide noi orizonturi de cunoaștere și înțelegere a lumii de ieri, de azi și de mâine.

Concertul susținut de ZENOSYNE SAXOPHONE QUARTET din Italia, în Sala „Henri Coandă”, de la ora 18.00, va completa acest moment special dedicat Centrului de Cultură „George Apostu” Bacău. Grupul alcătuit din Serena Tarozzo (saxofon sopran), Luca Boscolo (saxofon contralto), Martino Luxich (saxofon tenor), Samuele Molinari (saxofon bariton) are o activitate artistică intensă: concerte, colaborări cu numeroși muzicieni, dar și educațională (prin cursuri de master și lecţii-concert). În 2024 a primit Premiul I la prestigioasa competiție internațională „Giulio Rospigliosi”, categoria Muzică de cameră. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Asociația de Concerte „Syrinx”, președinte Pavel Ionescu Ambrosie. La acest eveniment intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile!

Vă așteptăm cu drag!

Search

iunie, 2024