Dacă se întâmplă ca sub brad să-și facă loc și un pachet de cărți de craciun, poate că acest pachet ar trebui să conțină și titluri precum ”Crăciunul cu Bobiță și Buburuza”, ”Casa Moș Crăciun și lumea sa fermecată” sau ”Moș Crăciun” cu povești ale autorului finlandez Mauri Kunnas. Sunt doar trei dintre multele volume scrise pentru copii despre povești frumoase de iarnă.
”Crăciunul cu Bobiță și Buburuza” este o carte semnată de Erika Bartos și conține poveștile ”Moș Crăciun” și ”Crăciunul”. Simpaticele personaje, Bobiță și Buburuza sărbătoresc Crăciunul, trec prin diferite peripeții amuzante, și aventurile lor îi învață pe copii despre prietenie și generozitate. Bobiță este prichindelul care, pentru că este extrem de emoționat, nu poate adormi în seara de Ajun știind că vine Moșul. Iar acesta este doar un exemplu de situație în care micii cititori pot învăța despre identificarea emoțiilor.
În ”Casa Moș Crăciun și lumea sa fermecată” magia este la loc de cinste; așa cum și trebuie într-o carte despre momentele speciale ale iernii. Prin această carte copiii vor descoperi lumea magică a Crăciunului, ei vor afla unele dintre cele mai bine păstrate secrete ale lui Moș Crăciun, de la casa lui ascunsă de la Polul Nord, până la nemaipomenita lui sanie și puterea magică ce îi poate ajuta pe reni să zboare. Copiii vor face cunoștință și cu soția lui Moș Crăciun, dar și cu spiridușii care creează alături de Moș momentul special din seara de Ajun.
În fine, în volumul ”Moș Crăciun” semnat de autorul finlandez, Mauri Kunnas, Moș Crăciun devine un personaj simpatic, cu o soție iubitoare care are grijă să îi peticească pantalonii, agățați în atelierul său de lucru, în care realizează jucăriile. În acest spațiu magic, uitat de vreme, locuit de familiile de spiriduși care îl ajută pe Moș, scrisorile copiilor ajung cu un avion special. Ce se întâmplă în culisele uneia dintre cele mai cunoscute carti de crăciun pentru copii aflați în pagini frumos scrise și ilustrate.
Un articol de Bianca Ioan