Pot spune cu mana pe inima ca acesta este articolul meu preferat, desi nu am reusit la nunta mea sa pun in aplicare toate ideile mele, o sa vi le impartasesc, poate reusiti voi.
In zilele noastre oamenii merg la nunta mai mult din obligatie. Totul este facut dupa tipare, majoritatea fac nunti ca la indigo, chiar am auzit recent de nunti care incep pe la ora 15 si se termina la miezul noptii, nu se mai distreaza romanii asa cum stiu se obisnuia. Se inspira din nuntile altor popoare care fac o petrecere la un restaurant cu daruri si atat. Eu zic ca se merita sa faceti ceva deosebit, ceva care va fi tinut minte peste ani.
Tema nuntii poate sa fie: anumite culori, curcubeul, nunta alb negru, anotimpuri, sentimente, fluturi, inimi, dansuri, flori, foto, nunta cu tema marina, nunta medievala, nunta rustica, nunta retro, nunta asiatica, nunta carnaval. Toate accesoriile, invitatiile, chiar si tortul pot sa fie conform cu tema aleasa. Totusi, este mai greu sa fortezi invitatii sa aleaga tinute de anumit fel.
Dupa ce au sosit majoritatea invitatiilor, la inceputul nuntii se poate face o prezentare in Powerpoint cu poze cu voi, mirii, aflati in diferite ipostaze, la munte, la mare, cand erati mici, pe un fundal ales de voi, melodia voastra. Eu nu am reusit sa fac acest lucru, desi am intentionat. Sunt firme care inchiriaza retroproiectoare, imaginile se pot proiecta pe un perete alb sau pe un ecran din panza.
Urmeaza momentul dansului. Va sfatuiesc sa faceti cursuri de dans. O sa va placa mult cand o sa vedeti ce frumos poate sa iasa momentul. Barbatii nu isi dau seama cat ar avea de castigat in fata unei femei daca ar sti sa danseze cat de putin. Eu personal am facut 7 luni de cursuri inainte, nu neaparat pentru nunta, pentru placerea mea. Pentru nunta am facut cursuri in jur de doua luni, cu o persoana care preda cursuri la un club de dans din Iasi.
Am avut pentru inceput, valsul, melodia “Once upon a December – Anastasia” pana la un punct cand se intrerupea melodia cu un sunet care vestea stricarea discului si urma un jive “The boy does nothing – Alesha Dixon”. Artificiile au ars in timpul valsului.
In momentul in care se facea trecerea intre o melodie si cealalta, la sfarsitul valsului era o figura care cerea ca mirele sa ma invarta si eu invartindu-ma sa ma indepartez de el. O sa fie foarte greu sa dansati cu o rochie mare, cu crinoline. Mai ales daca vreti sa faceti si ceva frumos, spectaculos, ca mine, asa ca, mi-am facut o fusta (rochia mea fiind compusa din corset si fusta), am inlocuit fusta de la rochie cu una noua, clos, dubla, invaluita in jurul meu de doua ori. Pe sub aceasta fusta aveam o fusta mini, de aceeasi culoare crem ca si rochia mea initiala cu un volanas incretit in partea de jos.
In momentul in care sotul meu m-a invartit, mi-a scos si fusta lunga si am ramas in fusta mini spre deliciul tuturor care nu se asteptau si au inceput sa tipe surprinsi. In momentul acesta coregrafia spunea ca ar fi trebuit sa par surprinsa si eu si el ca si cum nu ne asteptam, dar am fost prea socati de reactia tuturor. Ne-am continuat coregrafia si totul a iesit spectaculos, pacat ca persoana care filma nu a surprins tot momentul.
“Gratios, plin de farmec si magie, valsul vienez este dansul cu care se incepe nunta. Ce poate fi mai frumos decat demonstrarea iubirii celor doi soti, printr-o alegorie ce imbină perfect fiecare gest si miscare? Valsul Vienez, cunoscut si sub numele de valsul miresei a debutat in Austria si Bavaria sub diferite denumiri ca Dreher, Deutsher sau Laendle. Numarul pasilor celui din urma a fost redus datorita vitezei la sase pasi astfel nascandu-se Valsul Vienez. In sec al-XVII lea valsul era supranumit Dansul interzis. Asta deoarece partenerilor le era permis sa se atinga, ceea ce a fost nemaiauzit pană in acel moment. Cei care au atacat acest dans au fost oficialitati ale bisericii si conducatori ai comunitatii austriece. Dar tinerii au salvat acest dans deoarece era preferatul lor. Astfel dintr-un dans popular s-a trecut la dans de salon, un dans elegant cu muzica rafinata şi orchestrata, instrumentele folosite fiind pianul, vioara si basul…”. Acest articol face parte din ziarul nuntii mele.
Melodii, valsuri vieneze ce se pot folosi pentru acest moment sunt: Tish Hinojosa – A donde voy, Anastasia – Once upon a December, Chayanne – Tiempo de vals, Doris Day – Che sera, sera, Ferlin Husky – Wings of a dove, Dean Martin – That’s amore. Vals lent: Hayley Westenra – Dark waltz.
Alte melodii potrivite, desi nu sunt valsuri: Demis Roussos – Wedding song, Julio Iglesias cu Coco Lee – When you tell me that you love me, Shania Twain – From this moment, Bryan Adams – Have you ever really loved a woman.
Daca doriti melodii romanesti puteti folosi melodiile urmatoare, desi nu toate sunt valsuri: Madalina Manole – Vino, dragostea mea, Stefan Hrusca – Nunta de flori, Ovidiu Komornic – Esti mireasa vietii mele, Stefan Banica Jr. – Poveste.
Sunt multe idei ce se pot face, puteti sa va uitati si pe youtube, sa va documentati inainte. Puteti face coregrafii cu mai multe persoane, se pot face coregrafii cu dansuri vechi de societate, se pot inchiria rochii de epoca de la teatru. Daca reusiti sa invatati ceva din filmulete fara ajutor specializat este bine. Toti invitatii se asteapta sa vada ceva diferit in timpul primului dans. Am fost de curand la o nunta unde mirii dansau pasi normali de vals si au facut o intoarcere si toti au inceput sa scoata sunete de exhaltare. Deci introduceti in dans macar o figura, doua sa aratati ca v-ati preocupat. Prin aceste momente aratati invitatilor ca v-ati pregatit pentru ca ei sa aiba o noapte speciala.
Dupa dansul mirilor solistul formatiei invita nasii sa danseze impreuna cu mirii. Puteti sa va informati daca acestia au o melodie mai speciala pentru ei pentru a le face o surpriza. Sa dansati impreuna pe melodia lor de suflet.