Atelier de lectură “Clasicii Repovestiţi” la Bookfest Iaşi

Duminică, 27 octombrie, începând cu ora 11.00, Curtea Veche Publishing, în parteneriat cu Librăria Cărtureşti şi Teatrul de Buzunar, invită copiii la „Clasicii repovestiţi. Atelier de lectură pentru copii isteţi”, în cadrul Salonului de carte Bookfest Iaşi. Alături de echipa teatrului, copiii vor citi din „Cocoşatul de la Notre Dame. Repovestire după romanul lui Victor Hugo”, carte ce face parte din seria “Cărţile Copilăriei”, o colecţie pentru încurajarea lecturii în rândul copiilor. Durata atelierului este de o oră.

Colecţia “Cărţile copilăriei” include repovestiri după volume consacrate din literatura universală,   prezentate într-o formă atractivă şi adaptate nivelului de înţelegere al copiilor cu vârste între 8 şi 14 ani. Scopul colecţiei este să readucă în atenţia cititorilor tineri operele clasice, repovestite pe înţelesul copiilor. Citind „Cocoşatul de la Notre-Dame”, cei mici vor afla povestea tristă a lui Quasimodo, clopotarul grotesc al Catedralei Notre-Dame, a arhidiaconului chinuit de o dragoste fără speranţă, Claude Frollo, a Esmeraldei, frumoasa ţigancă dansatoare şi a chipeşului căpitan Phoebus, care o păcăleşte pe Esmeralda făcând-o să creadă că o iubeşte.

Încurajându-i pe cei mici să ia contact de la vârste fragede cu versiunile simplificate ale marilor opere literare, părinţii le pot deschide copiilor apetitul pentru lectură, un apetit ce va putea fi dezvoltat cu uşurinţă la vârste mai mari. Printre titlurile publicate până în acest moment în colecţia editată de Curtea Veche Publishing se numără: “Marile speranţe”, “Omul cu masca de fier”, “Black Beauty”, “Cocoşatul de la Notre-Dame”, “Odiseea”, “Cei trei muschetari”, “Peter Pan”, “Alice în Ţara Minunilor”, “Sherlock Holmes” etc.

Atelierul de lectură „Clasicii repovestiţi” îşi propune implicarea copiilor în activităţi care dezvoltă gândirea critică şi abilităţile de argumentare prin discutarea şi interpretarea operelor literare citite în cadrul atelierului. Atelierul  îndeamnă la interactivitate, scopul fiind ca cei mici să ia contact cu o abordare neconvenţională a cărţilor, care să-i încurajeze să le citească integral acasă. În plus, doreşte să familiarizeze copiii cu opere consacrate ale literaturii universale care nu sunt incluse în curricula şcolară.

Acest demers are la bază cauze cât se poate de obiective: statisticile din ce în ce mai îngrijorătoare privind rezultatele slabe în sistemul educaţional, scăderea dramatică a lecturii în rândul copiilor, dificultăţi în înţelerea textelor, dar şi lipsa programelor de lectură.

Acest articol a fost scris de pe un laptop DELL, de la partenerii nostri, Madd Electronics.


 

Search

decembrie, 2024