Reteta face parte din proiectul „Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice Russenart Communications, in parteneriat cu brandul Arpis. Reteta „Belezdruga” a fost primita de la Pensiunea Valea Mariilor, Com. Sant, Sat Valea Mare, Judetul Bistrita-Nasaud (Ardeal) si a fost preparata de bucatarii restaurantului Casa Oprescu (Parcul Tineretului).
Ingrediente
- untura sau ulei Arpis
- ceapa
- branza de oaie framantata cu sare
- slanina sau carnati
- faina de malai Arpis sub forma de cir de mamaliga (continutul acela subtire care se obtine inainte de a mesteca mamaliga sau o mamaliga foarte subtire)
Modul de preparare
Se caleste ceapa, se pun carnatii sau slanina, bine prajite, dupa care se toarna cirul fiebinte amestecat cu branza, se lasa cateva minute la foc, dupa care se serveste cu muraturi, preferabil varza murata sau castraveti murati.
Observatie: Retetele traditionale sunt adesea preparate „dupa ochi”, nu in functie de gramaj, dar cantitatile sunt relativ usor de estimat!
Despre Pensiunea Valea Mariilor
Pensiunea VALEA MARIILOR este asezata exact in mijlocul naturii, in apropierea unei paduri, dar si doua paraie (Maria Mare si Maria Mica), afluenti ai raului Somesul Mare. Pensiunea este o casa traditionala romaneasca transformata, care reuseste sa-si pastreze identitatea, printr-o combinatie intre rustic si modern.
Despre proiect
Proiectul „Descopera traditiile culinare romanesti” este derulat de agentia Russenart Comunications in parteneriat cu brandul Arpis, in perioada februarie – noiembrie 2013 si este sprijinit de 47 de parteneri media (televiziuni, publicatii tiparite si online, bloguri). Partenerul special al proiectului este site-ul de turism culinar, www.chefbuzu.com.
Retetele traditionale din Banat au fost puse la dispozitia proiectului de: Pensiunea Valea Mariilor, Adrian Buzoianu (www.chefbuzu.com), Vila Honor si Castelul Printul Vanator si Dracula.