39 de ani de Robbie Williams

Nascut in Newcastle-under-Lyme, Robert Peter Maximillion Williams este un cantaret si compozitor englez, recunoscut mai ales sub numele de Robbie Williams. Castigator a numeroase premii Grammy si de 15 ori castigator al premiilor BRIT, Williams este unul dintre cei mai cunoscuti interpreti din Marea Britanie. Artistul a intrat in Cartea Recordurilor datorita faptului ca intr-o singura zi a vandut mai mult de 1.6 milioane de bilete pentru turneul sau mondial din 2006.  

Si-a inceput cariera in 1990, ca membru al trupei Take That, una dintre cele mai bune trupe britanice, alaturi de care a avut nu mai putin de 8 piese ajunse „Number one”. In 1995, paraseste formatia pentru a-si incepe cariera solo. Despartirea de trupa insa nu a avut un efect prea bun asupra lui. Devenise un obisnuit al revistelor de scandal din cauza problemelor cu drogurile si alcoolul.  

In 1996, dupa cateva tentative esuate de a fi pe placul publicului, Williams lanseaza un cover dupa melodia lui George Michael, „Freedom”. Dupa ce sta o scurta perioada intr-o clinica de reabilitare, revine cu un al doilea single de pe albumul sau „Life thru a lens” , ambele piese ajungand pana pe locul doi in topul britanic. In 1998, Robbie lanseaza cel de-al doilea album solo, „I’ve Been Expecting You”, album ce se instaleaza direct pe pozitia fruntasa a clasamentelor, revenind de doua ori pe aceasta pozitie si in 1999.  

Anul 2002 ii aduce cantaretului un contract de invidiat cu EMI, iar un an mai tarziu, Robbie lanseaza „Escapology”, cel de-al cincilea album din cariera sa si ultimul la care participa activ ca producator si compozitor Guy Chambers, partenerul lui Robbie inca de la debutul sau solo.  

Ultimul album al lui Williams, „Take the Crown”, lansat in 2012, s-a clasat pe locul intai in UK Albums Chart, aducandu-i interpretului un record de zece albume aflate in primele topurile muzicale. Cu acest material discografic, artistul a revenit la stilul pop clasic care i-a adus celebritatea si a inceput un turneu major prin toata Europa. La incheierea acestuia, Williams intentioneaza sa inregistreze un nou album in care va fi acompaniat de o orchestra, dupa modelul materialului discografic „Swing When You’re Winning”.  

Echipa InOras.ro ii ureaza „La multi ani” si il invita si in Romania pentru un viitor concert!

Search

septembrie, 2024