30 de ani de Nicki Minaj

Pe numele ei real, Onika Tanya Maraj, Nicki Minaj este o cantareata de rap originara din orasul Trinidad, dar crescuta in Queens, New York. Artista este recunoscuta mai ales pentru look-ul sau excentric si viu-colorat. Unele publicatii de presa o numesc „Noua regina a muzicii hip-hop”.

Cariera sa incepe in 2004, ca backing-vocals alaturi de diverse nume cunoscute sau mai putin cunoscute ale hip-hop-ului. Putin mai tarziu, este descoperita pe MySpace de catre Dirty Money, CEO Fendi. Nu dupa mult timp, este contactata si de Lil Wayne, cei doi colaborand la cateva piese.

Primul single este lansat in martie 2010 – „Massive Attack”. Tot in acest an este lansat si primul sau album de studio, numit „Pink Friday”, care s-a bucurat de un real success comercial, fiind apreciat si de critici. Pe langa albumul „Pink Friday”, Nicki Minaj a mai scos si trei albume mixte: „Playtime Is Over” (2007), „Sucka Free” (2008) si „Beam Me Up Scotty” (2009). Cantareata a avut si o foarte buna colaborare cu nume sonore ale muzicii precum Drake, Rihanna, Christina Aguilera, Britney Spears si Kesha.

De-a lungul carierei sale muzicale, Minaj a lucrat cu case de discuri renumite, printre ele numarandu-se Young Money Entertainment, Cash Money Records sau Universal Motown.

Artista apare si  in mai multe show-uri TV, cum ar fi „So You Can Dance” (2010), „So You Think You Can Dance Canada” (2010), „MTV Video Music Awards 2010”, „Jimmy Kimmel Live!” (2010), „Late Show with David Letterman” (2010) sau „The Tonight Show with Jay Leno” (2011).

 

Echipa InOras.ro ii ureaza „La multi ani” si o cariera muzicala spectaculoasa!

Search

septembrie, 2024