Astazi lansam un al proiect marca InOras.ro si anume acela de a va aduce mai aproape de comunitatile iesene, mai aproape de acele grupulete de oameni care iubesc in comun acelasi lucru, fie muzica, fie dansuri, fie carti, fie hobby-uri. Ideea este sa ii cunoasteti, sa aflati de existenta lor si de ce nu sa faceti parte din comunitate!
Startul il dam cu o comunitate foarte draga unor membri ai echipei noastre, si anume cea a trancerilor ieseni Trance IS* Tribute. Ei sunt un grup de 250+ membri ce au in comun un singur lucru: MUZICA TRANCE.
Ce e muzica trance? Ce anume o face asa speciala pentru membri? Daca vorbim de o definitie care poate fi gasita pe tot internetul, muzica trance este „un stil al muzicii electronice, avand la baza stilul [[Techno], aparut in vestul Europei la inceputul anilor 1990, caracterizat printr-o linie melodica densa si intens stratificata. Trance este un stil muzical relativ recent. Radacinile sale ca stil al genului electronic se gasesc in cadrul muzicii Techno, cand la inceputul anilor 1990 in cluburile din vestul Europei isi facea aparitia un nou stil muzical, stilul trance. Trance-ul ca stil muzical s-a potentiat pe teritoriul Europei, dar a patruns intr-o mai mica masura si pe teritoriul Americii de Nord. In Europa de-a lungul timpului, Germania a fost si este centrul trance. Muzica Trance este in general melodica cu un BPM intre 125 si 150. Piesele trance sunt lungi (intre 6 – 10) minute, incepand cu beat-uri simple si terminandu-se cu un melodic bine structurat” (sursa Wikipedia)
Daca aceasta definitie nu va spune prea multe, noi am cercetat printre trancerii ieseni, iar pentru ei acest gen reprezinta: energie, euforie, transa, emotie, ingeniozitate! Cand i-am pus sa descrie ce simt atunci cand asculta trance ne-au spus ca nu pot descrie in cuvinte;e ceva ce trebuie simtit! Totusi au descris stari de libertate, euforie, stare ca lumea e perfecta! Membrii comunitatii asculta acest gen in medie de 4-6 ani, insa sunt si veterani cu peste 15 ani de muzica trance!
Ar vorbi despre muzica trance iar si iar, insa cum au ajuns ei aici? Cum au ajuns sa asculte acest gen? Raspunsurile lor difera care mai de care:
„fara sa vreau pe youtube am dat de Armin.. dupa a inceput nevoia de trance zilnic”
„am auzit Delirium – Silence (Tiesto Remix) si am ramas vrajit..pana azi”
„pur si simplu cautam ceva mai bun”
„de pe internet, Above and Beyond – Air for life m-a facut sa ma documentez si in spatele acelor sunete euforica se ascundea o armata de dj si fani, majoritatea din vestul Europei”
Insa cel mai interesant raspuns vine de la cineva care asculta de 4 ani acest gen si care ne-a spus:
„Am castigat 2 invitatii la Armin Only in 2008, intre probele de BAC, am fugit la Bucuresti la rugamintile prietenei mele de atunci. Nu regret nici o clipa acel moment.”
Este clar dovada vie ca de trance te poti indragosti de la prima …ascultare.
Simbolul trance este orice ar spune altcineva Armin Van Buuren si al lui A State of Trance. Aici i se alatura si Above and Beyond cu Trance Around The World si multi altii. Unii chiar au spus ca „Daca nu ar mai fi Armin van Buuren in fruntea acestui gen, atunci trance-ul ar cadea cu siguranta in dezinteres. El este cel mai important simbol al trance-ului, care la randul lui a atras si multi altii spre aceasta lume si care lasa multe de descoperit.”
Sunt un grup de oameni frumosi, un grup de oameni pe care sunetele i-au unit; un grup ce acum se intalneste la petreceri trance in Iasi. Vrei sa afli si tu ultimele stiri despre ei si cum se distreaza? Urmareste-ne pe blog, pe facebook si cel mai important incearca sa ii intelegi si tu urmarind activitatea lor de aici.
Va lasam acum, cu Armin si un episod din A State of Trance! Stay tunned!