70 de ani de Calvin Klein

Calvin Richard Klein un designer de moda american. El a lansat compania Calvin Klein Inc. Pe langa gama de imbracaminte, sub numele sau mai sunt o gama de parfumuri, detinuta de Coty Inc si brandurile Calvin Klein si Calvin Klein Jeans, detinute de grupul Swatch.

Inca din adolescenta si-a exprimat pasiunea pentru moda, schitand costume si rochii. A absolvit Liceul de Arte si Design si a studiat designule de imbracaminte la Institutul de Moda a Tehnologiei din Manahattan.

Totul a inceput in 1968, cand Klein s-a hotarat sa isi lanseze propria companie de imbracaminte in 1968.  A creat o  linie de haine cu ajutorul unui prieten din copilarie, iar dupa ce  aceasta este analizata de catre un manager de marfa, Calvin ajunge sa isi afiseze modelele in vitrine. Imediat dupa creeaza si o linie de imbracaminte sportiva.

In 1982 cucereste piata lenjeriei intime si  intra pe piata parfumurilor. Brandul Calvin Klein s-a extins de-a lungul timpului si cuprinde de la costume de baie, accesorii si tricotaje la ochelari si imbracaminte casual pentru toata lumea.

Calvin este designer-ul preferat al unor vedete precum  Julia Roberts, Gwyneth Pltrow  sau Helen Hunt.

Echipa InOras.ro ii ureaza la multi ani si  la cat mai multe schite! 

Search

septembrie, 2024