11 ani de la primul film cu Harry Potter

Astazi se implinesc 11 ani de la prima ecranizare a primului volum din seria celor 7 cu Harry Potter. Dupa cum bine stiti, volumele formeaza o serie foarte populara a genului fantastic ce trateaza o lume a vrajitorilor, unde personajul principal este Harry Potter un tanar vrajitor.

Autoarea britanica J.K.Rowling pune totul in actiune in mare parte la Hogwarts, Scoala de Magie si Vrajitorie.Aceasta ii da lui Harry Potter doi prieteni de nadejde: Ron Weasley si Hermione Granger. Toata povestea se invarte in jurul conflictului dintre Harry si Cap de Mort – cel mai intunecat vrajitor, ce i-a ucis parintii lui Harry in scopul sau de a cuceri lumea vrajitoriei.

Inca de la lansarea primului volum, Harry Potter si Piatra Filozofala in 1997, cartile au cunoscut un adevarat succes in intreaga lume. Toate cele 7 volume au fost ecranizate de catre cei de la Warner Bros.

Primul film si cel de care vorbim astazi este cel introductiv in aceasta lume. Harry Potter descopera ca are puteri magice si invata lucrurile esentiale despre asta. Ajunge si cel mai tanar jucator de Vajhat, un joc al vrajitorilor ce trebuie sa prinda cea mai mica minge din joc, dar si cea mai rapida pentru a castiga.

Echipa InOras.ro ii felicita pe toti cei ce au avut o contributie in succesul lui Harry Potter si va lasa cu una din primele vraji invatate!

Search

septembrie, 2024